Čudo od deteta piše istoriju stonog tenisa!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 24.02.2015.
19:27
Izvor: Sportske.net

Japanac Harimoto Tomokazu uskoro bi mogao da promeni svetski poredak u stonom tenisu o čemu svedoče partije koje je prikazao na seniorskom turniru "Safor Open" u Švedskoj.

Beta/AP Photo/Daniel Tejedor
Beta/AP Photo/Daniel Tejedor

Povezane vesti

Kineski stonoteniseri trebalo bi da se zabrinu za svoju budućnost pošto je Japan uspeo da lansira čudo od deteta koje sa nepunih 12 godina briljira na seniorskim turnirima.

Dečak se zove Harimoto Tomokazu, u junu će napuniti 12 godina, a već je uspeo da stigne do finala renomiranog turnira za seniore koji je održan u Švedskoj.

Na putu do finala Tomokazu je savladao šampiona Afrike i domaćeg predstavnika Jensa Lundkvista a u finalu ga je dobio Kinez Ksu Hui sa 3:1.

Ako se uzme o obzir da ovaj dečačić već sada igra na ovako visokom nivou, za očekivati je da će mali Harimoto Tomokazu u budućnosti biti velika konkurencija za nedodirljive Kineze.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brat Nistelroj
Tuesday, 24.02.2015
20:44

Krivo mi je sto stoni tenis nije zastupljen kod nas. Ja ga treniram i tvrdim da posle fudbala i kosarke ne postoje bolji sport. I ne, nije samo prebacivanje lopte, vec spoj kondicije, talenta i pameti.

avatar
Tuesday, 24.02.2015
21:46

Toliko lepih sportova ima, ali ne vredi kada se samo gura u fudbal i ništa.

avatar
MaNcHesTeR_ed
Tuesday, 24.02.2015
22:17

Svaki sport je lep na svoj nacin