Bejzbol Kup federacija na Adi Ciganliji

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 12.06.2017.
22:26
Izvor: Sportske.net

Posle duže vremena Beograd je domaćin međunarodnog turnira u bejzbolu.

Ivica Veselinov
Ivica Veselinov

Povezane vesti

Na Adi Ciganliji, pod pokroviteljstvom gradskog sekretarijata za sport i omladinu, danas je počeo Kup federacija, jedan od tri zvanična turnira koja se nalaze u evropskom kalendaru.

Turnir je svečano otvorio generalni sekretar Jovan Koprivica, a prema sistemu takmičenja igra svako sa svakim, dve najuspešnije ekipe izboriće plasman u finale koje je na programu u subotu od 12 sati.

"Posle sedam godina Beograd je domaćin jednog međunarodnog turnira u bejzbolu i zato dugujemo veliku zahvalnost gradskom sekretarijatu za sport i omladinu koji je podržao ovu manifestaciju u cilju popularizacije bejzbola u Srbiji" kaže Milan Zonić, trener ekipe Beograd 96 i predsednik Bejzbol saveza Beograda.

Osim domaće ekipe Beograd 96, učestvuju i Sautempton Mustangs (Engleska), Dajving Daks (Austrija), Atletiks (Bugarska) i Atletiko (Rumunija).

"Imamo mlad tim i ovo će biti sjajna prilika za sve naše igrače da steknu iskustvo. Ovaj turnir biće i odlična priprema za Evropsko prvenstvo B grupe kome će u julu Beograd biti domaćin. Pozivam Beograđane da nam se pridruže jer sam siguran da će imati šta da vide. U našoj ekipi je nekadašnji bacač Boston Red Soksa Karlos Garsija, pa će svi oni koji dođu biti u prilici da vide bivšeg igrača iz Mejdžor lige", zaključio je Zonić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke