Bedeč: "Zadovoljna sam srebrnom medaljom na SP"

Autor: Beta Beta
nedelja 23.08.2015.
16:58
Izvor: Beta

Srpska kajakašica Kristina Bedeč rekla je danas da je zadovoljna osvajanjem srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Milanu i dodala da će na narednim takmičenjima pokušati da obezbedi normu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

instagram: kayakserbia
instagram: kayakserbia

Povezane vesti

Bedeč je danas osvojila srebrnu medalju u neolimpijskoj disciplini jednosedu na 1.000 metara rezultatom od 4:06,397 minuta. Zlatnu medalju osvojila je Erika Medvečki iz Mađarske (4:04.037), dok je bronzu osvojila Amerikanka Margaret Hogan (4:07.414).

"Veoma sam zadovoljna ovom trkom. Pokušala sam da pobegnem od ostalih takmičarki na samom početku i nadala sam se da ću da izdržim do samog kraja. To mi, na žalost, nije uspelo ali sam zadovoljna i drugim mestom. Ovo je bolji rezultat od Svetskog kupa u Duisburgu gde sam bila treća, što pokazuje da sam uspela da unapredim formu za poslednja dva meseca", rekla je Bedeč za sajt Kajakaškog saveza Srbije.

Bedeč nije uspela da obezbedi normu u jednosedu na 500 metara, ali još postioji šansa da se plasira na Igre u Rio de Žaneiru.

"Nadam se da će ukoliko neke od takmičarki obezbede normu kroz neke druge čamce, biti šanse da dobijemo tu kvotu. Sledeće godine ću se koncentrisati na jednosed na 500 metara jer postoji mogućnost da još dve kvote budu dodeljene evropskim takmičarima", rekla je Bedeč.

Kristinu Bedeč danas očekuje i učešće u finalu na 5.000 metara koje je na programu u 15.00 časova.

Ženski četvorosed u sastavu Nikolina Moldovan, Milica Starović, Dalma Ružičić-Benedek i Olivera Moldovan, zauzele su šesto mesto u finalu na 500 metara i obezbedile su olimpijsku normu za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru naredne godine.

U B finalu u jednosedu na 200 metara Nikolina Moldovan je pobedila i kvalifikovala se za učešće na Olimpijskim igrama, ali se njena norma iz jednoseda prenosi na druge takmičarke, s obzirom da je ostvarila normu kroz četvorosed.

Mesto na Olimpijskim igrama obezbedio je i Marko Dragosavljević u jednosedu na 200 metara, pošto je pobedio u B finalu, a takmičari plasirani ispred njega su već obezbedili normu u većim čamcima. Normu je obezbedio i Dejan Pajić.

Srpski dvosed na 500 metara, Dragan Hančovski i Uroš Mitjev osvojili su prvo mesto u B finalu, dok je na istoj deonici u jednosedu, takođe u B finalu, Stefan Vekić zauzeo drugo mesto.

Najbolji srpski kanuista, Strahinja Mladežić, trku u jednokleku na 500 metara završio je na devetom mestu. Isto mesto zauzela je i Krasimira Stojčeva u B finalu jednokleka na 200 metara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke