Andrea Arsović nastavila dominaciju!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.03.2015.
16:11
Izvor: Sportske.net

Andrea Arsović, srpska reprezentativka i članica streljačkog kluba Partizan danas je, petu godinu zaredom, trijumfovala na Prvenstvu Srbije vazdušnim oružjem u Beogradu, u disciplini vazdušna puška sa upucanih 208 krugova u finalu.

newmediateam.rs
newmediateam.rs

Povezane vesti

Andrea je u kvalifikacijama u konkurenciji 50 takmičarki  postigla odličan rezultat sa 420,1 krugova čime je oborila lični rekord.

Drugoplasirana na Prvenstvu Srbije je Sanja Vukašinović iz streljačkog kluba Novi Sad 1790 sa upucanih 206,4 krugova, a trećeplasirana Milica Babić iz streljačkog kluba Palilula sa 184, 3 krugova.

''Divan završetak vazdušne sezone! Peti put sam prvakinja države, ali  moram priznati da sam ovoga puta imala tremu jer je ovo za mene prvo Prvenstvo Srbije u mom gradu i u finalu sam imala podršku porodice. Ovo je značilo i njima i meni  jer na žalost nemaju priliku da me često gledaju. 

Danas sam  pucala i lični rekord u osnovnom delu, bio je to fantastičan rezultat bez i jedne devetke, za samo 0,3 nisam se domogla novog državnog rekorda! Ali ne brinem, u dobroj sam formi, raduje me što uskoro počinju svetski kupovi i malokalibarska sezona.  Spremno očekujem nove izazove jer moram da budem u dobroj formi za obe discipline'',
rekla je najbolja srpska strelkinja nakon takmičenja.

U ekipnom delu Prvenstva streljački klub Partizan osvojio je drugo mesto  sa 1227, 3 krugova, odmah iza streljačkog kluba Niš 1881 sa 1232,2 kruga. Trećeplasirani je streljački klub Novi Sad 1790 sa 1225,6 krugova.

Streljački savez Beograda organizovanjem Prvenstva Srbije vazdušnim oružjem tokom ovog vikenda  započeo je obeležavanje velikog jubileja - 150.godišnjice od osnivanja prve beogradske streljačke družine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke