VREDELO JE - Na ovo smo čekali 28 godina!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 20.08.2016.
19:10
Izvor: Sportske.net

Gotovo tri decenije čekalo se na ovakvu vrstu uspeha kada je reprezentativna košarka u pitanju i to ako Jugoslaviju računamo pretečom onoga što smo sada.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Samostalna Srbija ne pamti ovakav košarkaški uspeh na Olimpijskim igrama jer nikada od osamostaljenja muška i ženska selekcija nisu u isto vreme ostvarile plasman na najveću smotru sportista.

Prvi put kada su obe seniorske selekcije otišle na Olimpijske igre ostvaren je istorijski rezultat koji je poslednji put zabeležen pre ravno 28 godina!

Na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine osvojena su dva srebrna odličja od strane ženske i muške košarkaške reprezentacije, a nakon gotovo tri decenije ponovo će košarka doneti dve medalje sa Igara.

Pre gotovo tri decenije Jugoslavija je u finalu ženskog turnira poražena od Sjedinjenih Američkih Država (77:70) dok je muška selekcija izgubila od Sovjetskog Saveza rezultatom 76:63.

Ove godine ženska košarkaška reprezentacija Srbije je kao evropski šampion došla u Rio de Žaneiro i osvojila bronzano odličje, dok su košarkaši obezbedili barem srebro.

Izabranici Aleksandra Đorđevića noćas su savladali Australiju i domogli se finala Olimpijskih igara, a nadamo se da će prvi put posle 36 godina muška košarkaška reprezentacija osvojiti olimpijsko zlato.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Делија_момак
Saturday, 20.08.2016
20:20

Браво, девојке!!!! Дрхтале су руке, сузе нисам крио, плакале су очи док сам вас бодрио. Наравно, ризиковао сам да цео комшилук дође да ми промени лични опис али шта ми могу?! Живела Србија!!!

avatar
Saturday, 20.08.2016
19:14

Hajde sad da imamo zlato i bronzu radi balansa:-D