Udovičić: ''Sportisti Specijalne olimpijade zaslužuju pomoć''

Autor: Beta Beta
utorak 16.06.2015.
01:45
Izvor: Beta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izrazio je nadu da će predstavnici Srbije na predstojećoj Specijalnoj olimpijadi obradovati zemlju dobrim rezultatima.

Beta/MilanObradovic/Ds
Beta/MilanObradovic/Ds

Povezane vesti

Specijalna olimpijada za sportiste sa intelektualnim smetnjama biće održana od 21. jula do 4. avgusta u Los Anđelesu i okupiće više od 7.500 sportista iz više od 170 zemalja sveta.

"Vlada je na današnjoj sednici donela odluku o dodatnim finansijskim sredstvima od 12,5 miliona dinara kako bi pomogla da naši sportisti otputuju na Specijalnu olimpijadu. Izuzetno mi je drago da je Vlada, na predlog premijera, prepoznala značaj da naši mladi sportisti otputuju u Los Anđeles", rekao je Udovičić na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Postojala je bojazan da sportisti iz Srbije neće otputovati zbog nedostatka novca, ali je današnjom odlukom Vlade taj problem rešen.

Delegaciju Srbije čini 109 članova, odnoso 87 sportista i 19 trenera. Sportisti će se takmičiti košarci, fudbalu, odbojci, odbojci na pesku, plivanju, stonom tenisu, atletici i boćanju.

"Ovako dajemo mogućnost mladim ljudima da ostvare nova prijateljstva, da steknu neka nova znanja i da obraduju sve nas kao što su i do sada radili sa vrhunskim sportskim rezultatima...

Ministarstvo omladine i sporta je ove godine izdvojilo devet miliona dinara za Specijalnu olimpijadu i izuzetno mi je drago što Vlada, preko Ministarstva, finansira deset stipendista koje predstavljaju naši mladi sportisti", kazao je Udovičić.

"Iskreno se nadam da će nas obradovati, želim im puno sreće. Ovim potezom nismo samo učinili dobro delo. Ovi mladi ljudi to zaslužuju", dodao je Udovičić.

Generalni sekretar Specijalne olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević zahvalio se Vladi, premijeru Aleksandru Vučiću, Ministarstvu omladine i sporta i ministru Udovičiću što su pomogli da otputuju za Los Anđeles.

"Naša delgacija će otići srećna i zadovoljna i vratićemo se, sa medaljama ili ne, zadovoljni jer je država stala iza nas", kazao je Stojanović.

Stojanović je istakao da su Specijalnoj olimpijadi jako puno pomogli i Vanja Grbić i Novak Đoković.

"Novak je jedan od onih koji pomagao druge specijalne olimpijade, jer ne živi ovde, ali kad se upoznao sa nama prihvatio se zadatka da nam pomogne da odemo. On je danas uplatio tri miliona dinara za kupovinu karata", naveo je Stojanović.

On se zahvalio velikim i malim donatorima i dodao da je bilo i penzionera koji su uplaćivali po 100, 200 dinara.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke