Udovičić obišao Kolašinca na poslednjim pripremama pred Rio

Autor: Beta Beta
petak 29.07.2016.
01:05
Izvor: Beta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas atletičara Asmira Kolašinca na poslednjim pripremama pred put u Rio.

Beta/Ministarstvo omladine i sporta Srbije/Mo
Beta/Ministarstvo omladine i sporta Srbije/Mo

Povezane vesti

Kolašinac je danas obavio neophodne testove u Zavodu za sport i medicinu sporta Srbije.

On se zahvalio Udovičiću na poseti i iskoristio priliku da se podseti dana kada su bili deo istog olimpijskog tima.

"Vanja i ja se poznajemo dugi niz godina i želim da istaknem da smo se u jednom periodu i takmičili zajedno, bili podrška jedan drugome i donosili medalje za Srbiju. Čast mi je što sam bio deo tog tima u kome smo branili boje naše zemlje zajedno. On sada kao ministar zaista čini mnogo za nas i kao bivši vrhunski sportista najbolje zna šta je nama najpotrebnije", rekao je srpski bacač kugle, prenosi Ministarstvo omladine i sporta.

Asmir Kolasinac

Udovičić je naglasio da su očekivanja uvek najviša kada je reč o atletičarima, ali i generalno svih srpskih sportista.

On je pohvalio i rad Zavoda za sport i medicinu sporta koji, kako je rekao, daje neprestanu i najveću pomoć srpskim sportistima.

"Atletika ima najviše predstavnika od individualnih sportova na OI i neizmerno mi je žao što Ana Subotić zbog zdravstvenih problema nije u mogućnosti da ide u Rio. Upravo je ovde u Zavodu njoj pronadjena srčana mana i daljim testiranjima došli smo do zaključka da je zbog njenog zdravstvenog stanja i njene bezbednosti najbolje da napravi pauzu i odradi dodatne testove", rekao je Udovičić.

On je ponovio da mu je jako važno da zna gde se i u kakvim uslovima spremaju srpski sportisti.

"Hteli smo maksimalno da ih rasteretimo pritiska javnosti i drugih briga koje se često kriju iza velikih postignuća, kako bi mogli da razmišljaju samo o rezultatu", zaključio je Udovičić.

Ne propustite