Udovičić: "Moramo sportistima da obezbedimo uslove"

Autor: Beta Beta
utorak 24.02.2015.
00:50
Izvor: Beta

Olimpijski komitet Srbije obeležio je danas 105 godina postojanja, a ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je tom prilikom rekao da je cilj njegovog resora u ovoj godini da se sportistima obezbede što bolji uslovi.

Beta/MilanObradovic/Ds
Beta/MilanObradovic/Ds

Povezane vesti

"U predolimpijskoj godini naša pažnja će u velikoj meri biti usmerena na pomoć sportistima da se što bolje pripreme i da se što veći broj njih izbori za olimpijsku normu", rekao je Udovičić.

Udovičić je poručio da je Olimpijski komitet Srbije ključni partner Ministarstva omladine i sporta u postizanju nacionalnih ciljeva u vrhunskom sportu.

"Od osnivanja srpskog olimpijskog pokreta pre 105 godina do danas, naši sportisti služili su kao primer olimpijskih vrednosti koje nisu vezane samo za vrhunska sportska dostignuća, već su usmerene ka boljem i plemenitijem svetu u svakom smislu"
, rekao je Udovičić.

Prema njegovim rečima, dobar test pred OI u Riju biće učešće srpskih takmičara na predstojećim prvim Evropskim olimpijskim igrama u Bakuu.

"Zadovoljni smo činjenicom da trenutno 79 srpskih sportista iz 13 sportova ispunjava kvalifikacione kriterijume međunarodnih federacija. Taj broj može biti i veći, imajući u vidu da ima još sportista sa šansom da se kvalifikuju"
, rekao je Udovičić.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke