Udovičić: "Moramo da se izborimo s nasiljem u sportu"

Autor: Beta Beta
utorak 18.11.2014.
02:05
Izvor: Beta

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić izjavio je danas u Beogradu na otvaranju OEBS-ove konferenciji o unapređenju bezbednosti na sportskim događajima da je nepohodno da se nivo nasilja u sportu smanji.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV
BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Povezane vesti

"Samo zajedničkom akcijom svih nadležnih institucija i nivoa vlasti možemo se uspešno izboriti s problemom nasilja u sportu. Ovu lošu pojavu je teško iskoreniti, ali svi zajedno moramo da radimo na tome da se nivo nasilja kontinuirano smanjuje", rekao je Udovičić.

On je istakao da se moraju uvažiti jasno definisane nadležnosti svih aktera u rešavanju ovog problema.

"Vreme je da se pojačaju aktivnosti u pravcu rešavanja uzroka nasilja. Jasna, nedvosmislena i efikasna primena zakona i maksimalna angažovanost svih nadležnih jesu neophodnost. Takodje, potrebno je pojačati edukaciju i preventivu"
, kazao je Udovičić.

On je rekao da je zadatak celog društva da se zaštiti sport, koji je, kako je istakao, "nešto najčistije i najbolje što ova zemlja ima".

Ministar sporta rekao je da je u novoj Nacionalnoj strategiji razvoja sporta predvidjeno uspostavljanje institucionalnih mehanizama za borbu protiv nasilja i nedoličnog ponašanja gledalaca na sportskim priredbama.

"Mediji su u ovom procesu značajan partner koji mogu mnogo da pomognu u preventivi, kroz edukaciju širih slojeva društva o načinima za primereno uživanje na sportskim dogadjajima"
, rekao je Udovičić.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke