U susret Paraolimpijskim igrama - Pa, kako da ne volimo Jusu Bolta?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 22.08.2016.
10:35
Izvor: Sportske.net

Olimpijske igre su završene, a od 7. do 18. septembra pratićemo i takmičenja paraolimpijaca. S tim u vezi i jedno podsećanje...

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Fenomenalni Jamajčanin je i na Olimpijskim igrama u Riju oduševio čitav svet osvajanjem još tri olimpijska zlata, na 100, 200 metara i u štafeti 4x100 metara.

Posle ovog ''het-trika'' poručio je da su mu ovo bile poslednje Olimpijske igre, ali smo ga onda videli u novoj disciplini - bacanju koplja, doduše rekreativno. Opširnije o tome  čitajte OVDE.

Sada nas očekuju i Paraolimpijske igre, a u ulozi promotera se još prošle godine našao baš on - veliki Usain Bolt.

On je aprila prošle godine nastupio baš u Riju, zajedno sa brazilskom paraolimpijkom Terezinjom Giljerminom, koja je nažalost slepa, a koja će nastupati na predstojećim Paraolimpijskim igrama u Riju. Sa njom je tada trenirao i po ko zna koji put oduševio svetsku javnost, ali ovoga puta na drugačiji način. Još lepši.

''San je postao stvarnost! Trčanje sa Boltom je uživanje za svakog sportistu. On je simbol sporta i ja sam presrećna što sam trčala zajedno sa njim'', istakla je Giljermina i dodala kako se Bolt snašao u ovoj ulozi:

''On je bio malo nesiguran na početku, plašio se da bih mogla da padnem ili da će on trčati previše brzo. To pokazuje koliko on poštuje događaje poput ovog, koji mnogo znače paraolimpijcima''.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke