Trka za predsednika OKS - Maljković dobio podršku 22 saveza

Autor: Beta Beta
ponedeljak 03.04.2017.
22:55
Izvor: Beta

Olimpijski komitet Srbije (OKS) saopštio je danas da je za funkciju predsednika OKS pristigla kandidatura Božidara Maljkovića, kao i da su njega kandidovala 22 člana tog tela.

Epa/Georgi Licovski
Epa/Georgi Licovski

Povezane vesti

Olimpijski komitet Srbije je naveo da je zaključena prva faza izbornog procesa u kojoj su dostavljane kandidature za predsednika, članove Izvršnog odbora i članove Nadzornog odbora za olimpijski ciklus Tokio 2020.

Nakon isteka roka, izborna komisija je razmatrala ispravnost pristiglih kandidatura i ustanovila da je za funkciju predsednika pristigla kandidatura Božidara Maljkovića, koga je za tu funkciju kandidovalo ukupno 22 člana OKS.

Kandidaturu Božidara Maljkovića podržali su: Atletski savez Srbije, Badminton savez Srbije, Biciklistički savez Srbije, Fudbalski savez Srbije, Golf asocijacija Srbije, Jedriličarski savez Srbije, Kajakaški savez Srbije, Košarkaški savez Srbije, Odbojkaški savez Srbije, Plivački savez Srbije, Rvački savez Srbije.

Maljkovića su podržali i Savez za sinhrono plivanje, Savez za skokove u vodu, Skijaški savez Srbije, Sportski savez Srbije, Streljački savez za leteće mete, Tekvondo asocijacija Srbije, Teniski savez Srbije, Vaterpolo savez Srbije, Veslački savez Srbije, Paraolimpijski komitet Srbije i Udruženje za medicinu sporta.
 
OKS je naveo i da je za deset članova Izvršnog odbora OKS pristiglo 18 ispravnih kandidatura, a za tri člana Nadzornog odbora pet kandidatura.

Izborna komisija će svim kandidatima za organe OKS uputiti dopis kojim traži dostavljanje dokaza o ispunjenosti uslova propisanih Statutom OKS što predstavlja drugu fazu izbornog postupka.

Nakon toga, izborna komisija će se sastati kako bi utvrdila ispunjenost uslova, a usvojene zaključke će uputiti Izvršnom odboru OKS kako bi se usvojile konačne liste kandidata za sve funkcije u organima OKS.

OKS je prošlog meseca izmenio svoj Statut, tako da kandidati za predsednika moraju da ispunjavaju manje uslova.

Krajem decembra prošle godine trebalo da bude održana izborna skupština, ali je propala zbog nedostatka kvoruma. FSS je tada inicirao promene statuta. Jedini kandidat u septembru bio je sadašnji potpredsednik Ivan Todorov.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Poznavalac
Monday, 03.04.2017
23:07

Jadna li smo mi zemlja i OKS kad za predsednika postavljamo čoveka penzionera i koji dugi niz godina nema nikakav angazman..i on će biti u stanju da unapredi nesto??

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Tuesday, 04.04.2017
12:44

Nemoj samo da mi kazes da ne znas koga je i ko ga je podrzao, sve ostalo je nebitno u ovoj zemlji...

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Tuesday, 04.04.2017
14:39

Ne znas da li je gori on koji nikad nista nije uradio za nasu-srpsku kosarku ili todorov...

avatar
Poznavalac
Tuesday, 04.04.2017
14:03

nazalost znam i svako zna..