Srpski olimpijci dobili opremu za Rio

Autor: Beta Beta
sreda 25.05.2016.
13:49
Izvor: Beta

Modnom revijom održanom u Muzeju jugoslovenke kinoteke prikazana je olimpijska kolekcija tima Srbije koju će reprezentativci nositi na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

oks.org.rs
oks.org.rs

Povezane vesti

Kako je saopštio Olimpijski komitet Srbije, reviju je organizovao brend 4F, a specijali gosti na modnoj pisti bile su predstavnice olimpijskog tima, evropske šampionke košarkašice Dajana Butulija i Tamara Radočaj, kao i džudista Aleksandar Kukolj.

Olimpijsku kolekciju tima Srbije kreirao je 4F dizajnerski tim od dvadesetak ljudi, uključujući grafičke dizajnere i stručnjake za modnu industriju, u konsultaciji sa Olimpijskim komitetom Srbije.

Čitava kolekcija bazirana je na nacionalnim motivima i bojama i sastoji se od tri linije: paradne uniforme za ceremoniju otvaranja, opreme za trening i opreme za slobodno vreme. Kolekcija je upotpunjena velikim brojem dodataka, uključujući patike, naočare za sunce, kape, torbe i rančeve.

"U ime Olimpijskog tima Srbije i svoje ime, želim da zahvalim našem partneru, brendu 4F, bez koga ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Njihova podrška, stručnost i predan rad rezultirali su ovom izvanrednom kolekcijom na koju smo veoma ponosni. Naši olimpijci će nositi opremu vrhunskog kvaliteta i dizajna i verujem da će se u njoj sjajno osećati. Svim našim olimpijcima želim puno uspeha u Riju, a siguran sam da će brend 4F u Brazilu promovisati na najbolji način, sa pobedničkih postolja", rekao je potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj.

Kako se navodi, kolekcija se sastoji od 80 ženskih i 23 muških kompleta za sportiste i trenere. Svaki komplet ima 30 komada odeće, tri para obuće i 15 dodataka. Kolekcija se sastoji od 74 kombinacija boja i dezena, a njene osnovne boje inspirisane su srpskom zastavom, koristeći vatrenu crvenu, intenzivno plavu i čisto belu boju.

Osim Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, brend 4F će biti zvanična oprema srpskih olimpijaca na Zimskim olimpijskim igrama u Pjong Čangu 2018. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke