Spektakl na otvaranju Evropskih igara!

Autor: Beta Beta
petak 12.06.2015.
22:08
Izvor: Beta

Svečanom ceremonijom u Bakuu, u petak su otvorene prve Evropske igre, na kojima će učestvovati više od 6.000 sportista, među kojima i 132 takmičara iz Srbije.

baku2015.com
baku2015.com

Povezane vesti

Zastavu Srbije na otvaranju na Olimpijskom stadionu nosila je osvajačica zlatne medalje u tekvondou Milica Mandić.

Na ceremoniji, koja je proslavila istoriju i kulturu Azerbejdžana i važnu ulogu nauke, prve Evropske igre otvorio je predsednik te zemlje Ilham Alijev.

Američka pevačica Lejdi Gaga otpevala pesmu "Imedžn" Džona Lenona. Šestostruka osvajačica Gremija je bila iznenađenje dvočasovne ceremonije, čiji je scenarista bio Dimitris Papajoanu, koji je radio i na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine.

Evropske igre se ove godine prvi put održavaju, učestvovaće 6.000 sportista iz 49 zemalja. Sportisti će se boriti u 20 disciplina za 235 kompleta medalja. Azerbejdžan je potrošio više od milijardu dolara za organizaciju Evropskih igara.

Ceremoniji su prisustvovali predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah, brojni evropski zvaničnici među kojima ruski predsednik Vladimir Putin, kao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ministar omldine i sporta Vanja Udovičić.

Reprezentacija Kosova će se takmičiti u Bakuu i to će biti njeno prvo učešće na jednom velikom međunarodnom takmičenju.

Evropske igre trajaće do 28. juna.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke