Sale Nacionale: "Australija je tradicionalno težak rival"

Autor: Boban Filipović
nedelja 07.08.2016.
13:24
Izvor: Sportske.net

Selektor Srbije ističe da će njegovi puleni biti na velikom iskušenju u drugom kolu olimpijskog turinra.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

'Orlovi' su stratovali ubedljivom pobedom nad Venecuelom, a Đorđević je nakon meča istakao da je trijumf apsolutno zaslužen.

"Imam veliko poštovanje prema ekipi Venecuele, ali smo večeras svakako bili bolji. Dobro smo se pripremili za ovoj turnir, fizički i mentalno. Mislim da se to videlo od početka, da su momci do 35, 36. minuta odlično obavili posao. Bili smo spremni i da se "potučemo" izjavio je Đorđević.

Srbiju u drugom kolu čeka duel sa Australijom (ponedeljak 19:15), ekipom koja je na otvaranju razbila Francusku sa čak 21 poenom razilke.

"Sada se okrećemo Australiji. To je jako ozbiljna ekipa sa NBA igračima, imaju izuzetnu brzinu i eksplozivnost... Odigrali su sjajan meč protiv Francuske, na izuzetnom nivou. Njihova košarka je bazirana na toj snazi i atletici i istorijski su bili jako težak protivnik svima na Olimpijskim igrama. Uvek dolaze u najjačem sastavu na Igre i stvarno su izuzetno spremni. Imaju pet NBA igrača koji igraju na visokom nivou. Mils je fenomenalan, možda jedan od najboljih šutera na turniru, Bogut je plejmejker na terenu i ima sjajnu viziju igre...
Naravno da i oni imaju slabosti, verujemo u sebe, sigurni smo u svoje kvalitete i, kao i uvek, idemo na pobedu. Siguran sam da ćemo drugoj utakmici pristupiti kao meču sa Venecuelom, iako će biti mnogo teže, tu nema govora." zaključio je selektor Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marco Popovich
Sunday, 07.08.2016
19:32

A Novi Zeland i legendarni Pero Kameron? :D

avatar
Povratak kralja XLI
Sunday, 07.08.2016
13:43

Bio bih zadovoljan ako i minimalno pobedimo Australiju i Francusku, to bi značilo da smo drugi jer teško da bi Australija pobedila SAD ili mi izgubili od Kine. To bi značilo da bi protiv SAD i Kine mogli da pripremamo ekipu za 1/4 finale.