Olimpijski svet žali za poginulim sportistima u Argentini

Autor: Beta Beta
sreda 11.03.2015.
01:45
Izvor: Beta

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah rekao je da olimpijski svet žali za troje francuskih sportista koji su poginuli u sudaru dva helikoptera u Argentini.

Beta/AP Photo/Morry Gash
Beta/AP Photo/Morry Gash

Povezane vesti

U sudaru dva helikoptera s francuskim sportskim zvezdama popularnog rijaliti šoua u Argentini, poginulo je 10 osoba, medju kojima su osvajačica zlatne olimpiske medalje u plivanju Kamil Mifa, osvajač olimpiske bronze Aleksis Vastin, kao i šampionka u jedrenju Florans Arto (57).

"Šokirani smo tužnim vestima. Mislimo na porodice i prijatelje sjajnih sportista koji su nas ostavili. Sport i olimpijska porodica je izgubila troje glavnih članova", rekao je Bah.

On je dodao da poginuli sportisti "nisu bili samo šampioni svojih disciplina, već su bili i veliki uzori".

U sedištu Međunarodnog olimpijskog komiteta u Lozani olimpijska zastava će u naredna tri dana biti spuštena na pola koplja.

Helikopteri su se sudarili u vazduhu u argentinskoj provinciji Rioha, oko 1.170 kilometara severozapadno od Buenos Ajresa. Svi putnici i članovi posade su poginuli.

Među žrtvama se nalaze bivši napadač fudbalskog kluba Arsenal Silven Viltor, šampion u klizanju Filip Kandeloro, plivač Alen Bernar i veteranka u biciklizmu žani Longo.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke