Olimpijski komitet Srbije obeležio 107. godišnjicu rada

Autor: Beta Beta
četvrtak 23.02.2017.
15:26
Izvor: Beta

Potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Žarko Paspalj postavio je danas venac na spomen ploču na zgradi beogradskog hotela Moskva, gde je pre 107 godina osnovana ta organizacija.

BETA/BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DR
BETA/BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DR

Povezane vesti

U Hotelu Moskva je pre 107 godina osnovan Srpski olimpijski klub, kasnije nazvan Olimpijski komitet.

Uz intoniranje himne Srbije, zastavu OKS danas su podigli mladi sportisti koji su predstavljali Srbiju na nedavno završenom Zimskom evropskom olimpijskom festivalu mladih: Marta Dinić, Mateja Minić i Jovan Djordjević.

"Uvek je zadovoljstvo setiti se na ovaj dan svih koji su deo istorije Olimpijskog pokreta naše zemlje. Sigurno je da nas više od veka duga olimpijska tradicija čini ponosnim i predstavlja motiv više da svojim rezultatima pomeramo granice", rekao je Paspalj, navodi se u saopštenju.

On je naveo da je osam osvojenih medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru prošlog leta sjajan rezultat koji je plod dugogodišnjeg sistemskog pristupa i ulaganja.

"Zadovoljan sam učinjenim u proteklih osam godina, koliko sam deo ove priče. Rezultati iz prethodnog perioda svakako nam daju pravo na zadovoljstvo, a uveren sam da bi i naši prethodnici bili zadovoljni", rekao je bivši košarkaški reprezentativac.

Paspalj je dodao da su pripreme za Igre u Tokiju 2022. godine počele poslednjim danom Igara u Riju i poželeo zdravlje i sreću svim srpskim sportistima na velikim medjunarodnim takmičenjima u novom olimpijskom ciklusu.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke