OKS proglasio najbolje - Nole, Nikolina, košarkaši...

Autor: Beta Beta
utorak 09.12.2014.
23:05
Izvor: Beta

U danu kada je Kosovo primljeno u MOK, naš Olimpijski komitet proglasio je najbolje sportiste Srbije u protekloj godini.

oks.org.rs
oks.org.rs

Povezane vesti

Teniser Novak Đoković proglašen je danas za sportistu godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije (OKS), a priznanje za najbolju sportistkinju pripala je kajakašici Nikolini Moldovan.

Za najbolji muški tim u izboru OKS proglašena je košarkaška reprezentacije Srbije, koja je na Svetskom prvenstvu u španiji osvojila srebrnu medaju, dok za najbolji ženski tim nije dodeljen trofej, pošto nijedna ekipa nije ispunila kriterijume.

Đoković je peti put izabran za najboljeg sportistu u tradicionalnom izboru OKS, a trofej u ženskoj konkurenciji je prvi put dodeljen jednoj kajakašici.

Srpski teniser se u 2014. godini vratio na prvo mesto ATP liste, a osvojio je i sedam trofeja, od kojih se izdvajaju Vimbldon i završni Masters u Londonu.

Nikolina Moldovan je na Svetskom prvenstvu u Moskvi, zajedno sa sestrom Oliverom, osvojila srebrnu medalju na 500 metara, a u sprintu u individualnoj konkurenciji okitila se bronzanim odličjem.

Trofej OKS za najbolji mladi tim pripao je ženskoj juniorskoj odbojkaškoj reprezentaciji, šampionu Evrope, a za najboljeg mladog sportistu proglašen je džudista Nemanja Majdov.

Najuspešniji trener je kajakaški stručnjak Dragan Plavšic.

Trofej Medjunarodnog olimpijskog komiteta, koji ove godine nosi naziv "Sport i umetnost" dobio je glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić, autor filma "Montevideo, bog te video".

Predsednik OKS Vlade Divac čestitao je sportistima na ostvarenim rezultatima i poželeo im uspeha u predolimpiskoj godini.

Dodelu priznanja za najbolje sportiste godine, na svečanoj ceremoniji u Domu Narodne skupštine, OKS je organizovao 21. put.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke