OKS - Odluka o javnoj raspravi, izmenama i dopunama Statuta

Autor: Beta Beta
petak 13.01.2017.
20:27
Izvor: Beta

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) doneo je danas odluku o pokretanju procedure za otvaranje javne rasprave o izmenama i dopunama Statuta OSK, na zahtev 20 nacionalnih granskih sportskih saveza, što čini više od trećine članstva te organizaci

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Kako se navodi u saopštenju, Komisija u sastavu generalni sekretar OKS Đorđe Višacki, generalni sekretar Streljačkog saveza Nenad Petković, predsednik Kajakaškog saveza Mirko Nišović i predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković u narednom periodu obaviće konsultacije sa predstavnicima granskih sportskih saveza, kako bi se formulisao predlog izmena i dopuna Statuta koji će biti dat Skupštini na usvajanje.  

Javna rasprava će trajati 30 dana. a kao i kompletna procedura, biće obavljena po važećim aktima OKS.

Olimpijski komitet Srbije je 28. decembra trebalo da izabere novog predsednika, ali to nije učinjeno zbog nedostatka kvoruma. Jedini kandidat za predsednika tada je bio predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov.

Fudbalski savez Srbije i pojedini sporski savezi tražili su promenu Statuta OKS pošto smatraju da važeći Statut ograničava granskim sportskim savezima da predlože svoje kandidate.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke