OI 2020 - Prekoračena predvidjena cifra za organizaciju

Autor: Beta Beta
četvrtak 28.07.2016.
01:05
Izvor: Beta

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine objavili su danas da su prekoračili cifru koju su planirali da potroše za to takmičenje.

Beta/AP Photo/Shizuo Kambayashi
Beta/AP Photo/Shizuo Kambayashi

Povezane vesti

Organizatori Olimpijskih igara u Riju imaju rok da do 5. avgusta završe sve pripreme, dok njihove kolege iz Tokija imaju velike troškove za dogadjaj koji je za četiri godine.

Predsednik organizacionog komiteta za Igre u Tokiju 2020. godine Joširo Mori rekao je na sastanku Izvršnog odbora ove nedelje da su troškovi za izgradnju za sedam privremenih borilišta porasli na 2,6 milijardi dolara u odnosu na početnu procenu koja je iznosila 690 miliona dolara.

Mori je rekao da su te brojke rezultat površnog proračuna i za to je okrivio Gradsku upravu Tokija i Olimpijski komitet Japana.

Organizacioni komitet nije objavio zvaničnu procenu ukupnih troškova, ali je saopštio da će troškovi biti veći od 3,5 milijarde dolara koliko je planirano.

Organizatori Igara u Japanu su se do sada suočavali sa nizom skandala vezanih za nacionalni stadion, zvanični logo i navode o korupciji.

Rad na novom stadionu je u zastoju, zato što je Vlada odustala od originalnog dizajna zbog povećanih troškova.

Ukupni troškovi za Olimpijske igre u Tokiju dele Organizacioni komitet, vlast Tokija i Vlada Japana.

Organizatori Olimpijskih igara naveli su i da su sačuvali više od dve milijarde dolara saradjujući sa Vladom na smanjenju troškova.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke