Odjeci pobede Srbije nad Hrvatskom - Presudila je odbrana

Autor: Boban Filipović
četvrtak 18.08.2016.
13:36
Izvor: Sportske.net

Pogled na statističke kolone ni približno ne može da dočara šta se događalo jutors na parketu Karioka Arene u Riju, ali s druge strane ponešto i otkriva. Što bi rekli Ameri 'the stats don't lie'...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Hrvati su bolje i precinzije šutirali i iz igre. Ne mnogo, ali bolje, procenti ukazuju na to.

Reprezentativci Srbije su bili nešto precizniji sa penala, ali pitanje je da li bi tako bilo da su bili na liniji slobodnih bacanja onoliko puta koliko i rival. Samo na osnovu tog parametra je izjava Ace 'Trice' o suđenju na štetu njegove ekipe smešna i neosnvovana.

Hrvatska je imala i više skokova, ali to je rezultat velikog broja promašenih zicera 'Orlova'. Srbi su nadskočili rivale kada je reč o ofanzivnim skookovima, što je parametar koji oslikava veću želju.

Kada je reč o asistencijama, tu je Srbija bolja, što je i očekivano zbog razlike u individualnom kvalitetu plejmejkera, Teodosić (10 as), Marković i Jović su za klasu ili više bolji od Ukića i Stipčevića, koji nije ni ulazio u igru.

Materijalizovan je i nesumnjiv kvalitet na centarskim pozicijama reprezentacije Srbije, to se vidi i po broju postignutih poena iz reketa, iako je Raduljica dosta nervozno ušao u meč i na početku promašivao iz pozicija iz kojih obično poentira.

Takođe, ispostavile su se tačnim priče o dužoj klupi Đorđevićevog tima na osnovu borja poena. Zamimljivo, Bogdan Bogdanović i Mario Hezonja, dva igrača sa najjačim indeskima u oba tabora nisu bili starteri. Aca Petrović e ostao dosledan svojoj filosofiji i četvrtfinale igrao sa samo osam igrača u rotaciji, dok Đorđević u igru nije uvodio jedino Birčevića.

Hrvati su imali mnogo više izgubljenih lopti, mnogo manje ukradenih, nisu nam udarili nijednu rampu, sve su to segmenti koji se isključivo tiču odbrane.

Međutim, odbrana reprezentacije Srbije se raspala u poslednjem kvartalu, 30 primljenih poena u poslednjih deset minuta idu u prilog ovoj tvrdnji, tako da je dobar zalog iz perfektne treće četvrtine i preokreta koji se izrodio iz odlične defanzive bio ključ pobede.

stats fiba
screenshot: fiba.com

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
valdy
Thursday, 18.08.2016
15:43

Navikli smo na sudijske krađe,al koliko se dobro sećam komšije su izvele 38,a mi 25?Prevelika razlika u njihovu korist.U poslednjoj četvritini od 2og minuta,pa na dalje sudili su za njih svaki loš pogled.Nisam ništa bolje ni očekivao od jednog španca...neka jednom,al samo jednom bude normalno suđenje,ništa više!kad se samo setim onog suđenje protiv Australije,ovo je još bilo i ok.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Thursday, 18.08.2016
14:24

Последњу четвртину сам једва преживео. Немојте то више да ми радите.

avatar
Amar Zornic
Thursday, 18.08.2016
13:58

Jovic me pozitivno iznenadio , odlican je bio

avatar
Thursday, 18.08.2016
14:58

ne znam sta ima tu da iznenadi... vrvt ne pratis Evroligu, inace bi video u kakvog je igraca izrastao :)

avatar
Thursday, 18.08.2016
23:13

previse se oslanja na igrace koji su stariji po stazu u reprezentaciji od njega. Ali bi trebao malo vise odgovornosti da uzme, ima kvalitet

avatar
Amar Zornic
Thursday, 18.08.2016
17:22

pratim prika i ja sam navijac CZV i Jovke mi je jako drag ali u repku igra pomalo stegnuto a jutros je bio sjajan

avatar
violafan
Thursday, 18.08.2016
17:04

Djordjeviceva ideja da mu daje vise minuta nego Nedovicu na toj poziciji je genijalna.