NOVAK NA MUKAMA! Izgubio maratonski prvi set!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.08.2016.
02:39
Izvor: Sportske.net

Veoma težak posao ima najbolji teniser sveta na startu olimpijskog turnira!

Beta/Nathan Denette/The Canadian Press via AP
Beta/Nathan Denette/The Canadian Press via AP

Povezane vesti

Čim je objavljen žreb za teniski olimpijski turnir, bilo je jasno da Novaku Đokoviću neće biti nimalo lako da prebrodi već prvu prepreku.

U pitanju je njegov stari rival, Argentinac Huan Martin del Potro, koji se večeras predstavio u svom najboljem izdanju i naneo mnogo problema Novaku.

Njih dvojica su odigrali maratonski prvi set, igralo se gem za gem, bez brejkova, a kojima je bliži bio Argentinac, s obzirom da je u prvom, pa onda i u devetom gemu, Đoković morao da spasava brejk lopte.

U tome je uspeo, ali na drugoj strani je Del Potro sjajno servirao, ne dozvolivši Novaku nijednu priliku da osvoji gem na njegov servis.

Usledio je taj-brejk, posle sat vremena velike, na kraju i dramatične borbe. Da sve bude teže, i sreća je uz Argentinca koji dobija dva poena uz pomoć mreže!

Nole je ipak uspeo da izjednači na 2:2, ali onda pravi dve velike greške i Delpo stiže do osetnih 4:2, a onda i još ubedljivijih 5:2 posle promene strana!

Smanjio je Đoković potom na 5:3, ali onda Argentinac dolazi do tri set lopte! Prvu nije iskoristio na svoj servis, ali drugu jeste i sa 7:4 dobija taj-brejk!

Dakle, 7:6 za Del Potra u prvom setu, posle jednog sata i 11 minuta igre.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Danijella
Monday, 08.08.2016
03:12

Mi moramo malo da se maje silimo jer nam se opaaaaasno vraca u zadnje vreme na zalost! Poceli smo mnogoooo da se mangupiramo u nekim sportovima a obice nam se o glavu..ne mislim na Noleta bas..on trenutno gubi a moze i da pobedi jer je dovoljno jak da se vrati..ali pricam generalno o ovim znalcima po komentarima a takodje i o medijima na TV kako su gotovo 200% sigurni u nekim medaljama...

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Monday, 08.08.2016
02:50

Ajmo Nole jakoo samo

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Monday, 08.08.2016
02:49

Tesko ce veceras slabl igra a ovo sreca pomaze

avatar
CZBG1991
Monday, 08.08.2016
02:40

Samo jako No1eee !!!