"Najveći derbi" - Evo kako Hrvati prenose vest o duelu sa Srbijom!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 16.08.2016.
05:51
Izvor: Sportske.net

Udarna sportska vest srpskih i hrvatskih medija biće duel košarkaških reprezentacija dve zemlje, a evo kako naše kolege izveštavaju o balkanskom derbiju.

Beta/Miloš Miškov/Mo
Beta/Miloš Miškov/Mo

Povezane vesti

Košarkaške reprezentacije Srbije i Hrvatske sastaće se u noći sreda na četvrtak u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru pošto su naše zapadne komšije dobije duel sa Litvanijom.

Utakmica će biti odigrana od 03.15 po srednjeevropskom vremenu što znači da će čitava Srbija ostati budna kako bi ispratila okršaj reprezentacija država koje su nekada bile jedno.

Vest o trijumfu Hrvatske nad Litvanijom u zemlji naših zapadnih komšija sagledana je iz više aspekata, ali je najznačajniji bio taj da trijumf vodi Hrvate na megdan Srbiji.

Tako je portal "Index.hr" javio kako ćemo u četvrtfinalu gledati "Najveći derbi", dok je "Tportal.hr" u prvi plan stavio ti što je pobedom nad Litvanijom izbegnut okršaj sa NBA zvezdama.

Jasno je da su ovakvi epiteti preterani i izlaze iz granica sporta, jer Srbija je mnogo veća košarkaška nacija od Hrvatske i derbije igra sa Litvanijom i Španijom. Zbog toga treba ući hladne glave i razmišljati samo o sportu, iako će rival ovo iskoristiti da igri da neki potpuno drugi smisao.

Evo kako su u zoru pojedini hrvatski portali javili da košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtfinalu izlazi na megdan "Kockastima".

index
Screenshot, index.hr

jutarnji
Screenshot, jutarnji.hr

tportal
Screenshot: tportal.hr

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lord Bobinhooo!
Tuesday, 16.08.2016
11:34

Bilo bi lepo videti jos jednu tricu ala Jovic ili Kecman :D

avatar
Tuesday, 16.08.2016
10:32

Nacionalizam izbija iz teksta.. Što im jednostavno ne čestitate što su pobijedili Litvaniju, nego govorite da ih je Litvanija pustila.. Litvanija je izgubila od Španije 50 razlike.. Srbija jeste veća košarkaška nacija, ali da je derbi, derbi je..

avatar
Tuesday, 16.08.2016
15:22

Bio bi derbi kad bi pobedili Srbiju jednu utakmicu... 😀😀😀 ovako se zna tata i koje zemlja kosarke

avatar
djan_franko
Tuesday, 16.08.2016
10:09

Samo Bogdanovica da im ne krene sut, stvarno dobro igra ceo turnir.... Ubice ih Raduljica pod obrucom. Mislim da imamo dobre sanse za finale! Srecno momci

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 16.08.2016
21:56

Bogdanović da im dobije 2 osobne u prvoj četvrtini i tu se priča završava

avatar
dortmund
Tuesday, 16.08.2016
09:51

Izbegli su NBA zvezde ali su dobili još veće zvezde

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Tuesday, 16.08.2016
07:13

Bez daljnjeg, izbegli su najgore, Amere. Bice nas par i Spanija Francuska derbi cetvrtfinal. Prizeljkivao Argentinu ali je bil6 tesko za poverovati da ce Spanija da izhubi. Ipak, protivnik po meri