Moramo dalje, Jokić već napravio recept za "Kengure"!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 18.08.2016.
09:53
Izvor: Sportske.net

Srbija se okreće polufinalu sa timom koji nas je lako pobedio u grupi, ali ovo je potpuno drugačija situacija...

Beta/Miloš Miškov/Mo
Beta/Miloš Miškov/Mo

Povezane vesti

Košarkaški reprezentativac Srbije Nikola Jokić rekao je danas da je zadovoljan plasmanom u polufinale Olimpijskih igara i da će se u tom duelu sa Australijom njegova ekipa "žestoko pobiti za finale".

Košarkaši Srbije plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto su jutros pobedili Hrvatsku sa 86:83. Utakmica je bila neizvesna, sa mnogo grešaka, Hrvatska je vodila na poluvremenu, a Srbija je u poslednjoj deonici imala i 14 poena prednosti. Protivnik se pred kraj utakmice primakao, a duel je rešen u penal završnici, kojoj je Jokić pogodio sva četiri bacanja.

"Uvek razmišljaš kada u takvim situacijama šutiraš, jer si pod pritiskom. Bilo je malo treme, ali kada sam ubacio prvo, ostalo je bilo rutina. Imali smo 14 razlike, a posle toga drama, tako je svaki put sa njima, isto je bilo i na turniru u Argentini. Vratili smo se u drugom poluvremenu, znali smo da nervoza može da traje samo četvrtinu, dve, a ne celu utakmicu. 'Zakucavanje' Raduljice je ponelo celu ekipu, pa Bogdanova 'trojka', sigurno da nas je to podiglo na bolji nivo"
, rekao je Jokić novinarima u Rio de Žaneiru.

Košarkaši Srbije će u polufinalu igrati protiv Australije, u noći izmedju petka i subote. U drugom polufinalu igraju SAD i Španija. Srbija i Australija su igrali u grupnoj fazi olimpijskog turnira, kada je Australija pobedila sa 95:80.

"Australija nas je pobedila sa 15 razlike, ali to nije bio pravi odnos snaga. Borili smo se 37, 38 minuta, onda su oni ubacili u veću brzinu a mi to nismo ispratili. Ovo je polufinale Olimpijskih igara, sada neće biti tako, sigurno ćemo žestoko da se pobijemo za finale", rekao je Jokić.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Bogdan Bogdanović sa 18 poena.

"Mislim da dva, tri faula nisu bila, ali šta je tu je, to je utakmica. Krivo mije što nisam dobro završio meč a želeo sam, ali imam sjajne saigrače koji su to izvanredno završili. Polufinale je sa Australijom. Oni su ozbiljno igrali prvi deo takmičenja i četvrtfinale, ali teško je dobiti nekoga dva puta na turniru. Nadam se da ćemo da odigramo mnogo bolje i kvalitetnije nego u grupi",
rekao je Bogdanović.

Upitan da prokomentariše svoju igru i "trojku" sa osam metara, Bogdanović je rekao da uvek igra da ekipa pobedi.

"Ako treba neka trojka, neki koš, ja ću da postignem, nije problem",
rekao je kroz osmeh srpski košarkaš.

Bogdanović je proslavio rodjendan na terenu. On je zahvalio prijateljima i porodici na porukama, ali je rekao da će slavlje da ostavi za kraj turnira.

Bogdanović se osvrnuo i na osvojene medalje Tijane Bogdanović i Ivane Španović.

"To uliva samopouzdanje, drago nam je što možemo da se družimo sa njima", dodao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 18.08.2016
09:56

OSVETA SRBA: Sjedinjene Americke Drzave, Spanija, Italija (za '12), Australija