MOK uvodi promene u organizaciju Igara

Autor: Beta Beta
utorak 09.12.2014.
02:05
Izvor: Beta

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) usvojio je danas na sednici Izvršnog odbora u Monaku promene u organizaciji olimpijskih igara kojima će se ubuduće sprečiti trka za što skuplje igre.

Beta/AP Photo/Lionel Cironneau
Beta/AP Photo/Lionel Cironneau

Povezane vesti

Uvedene reforme Igara predviđaju jeftiniju i fleksibilniju organizaciju za buduće domaćine, uz povećanje broja sportova i mogućnost održavanja takmičenja van grada i zemlje domaćina.

Takođe, potencijalnim kadidatima za organizaciju igara će ubuduće biti omogućeno da svoju ponudu prvo razmotre s MOK-om, pa tek onda podnesu kandidaturu.

Pred Izvršnim odborom biće i predlog da se sportski program učini felksibilnijim, kao i da se napravi Olimpijska televizija.

Reforme je predložio predsednik MOK-a Tomas Bah. On je predstavio paket od 40 mera koje bi trebalo da modernizuju olimpijske igre, štite brend i ubede potencijalne konkurente da organizovanje takmičenja donosi više milijardi dolara prihoda.

MOK će ovim reformama pokušati da olimpijske igre učini atraktivnijim i jeftinijim, u vreme kada mnoge zapadnoevropske zemlje okreću ledja tom takmičenju zbog ekonomske krize.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke