Milica u polufinalu, sledi borba za medalju!

  • 11. avgust 2012.

  • 17:55

  • Izvor: Sportske.net

U četvrtfinalu takmičenja u kategoriji iznad 67 kilograma, naša reprezentativka u tekvondou Milica Mandić trijumfovala protiv sada već bivše olimpijske šampionke Meksikanke Marije de Rosario Espinoze i izborila plasman u polufinale!


Foto: beta
Posle lakog trijumfa u kvalifikacijama tokom prepodneva, Milica je prvo pravo iskušenje na Olimpijskim igrama imala u četvrtfinalu protiv odlične meksičke takmičarke Marije Espinoze.

Počelo je oprezno sa obe strane, ali u finišu prve runde Mandić osvaja prvi poen i u drugu ulazi vođstvom od 1:0.

Međutim, Espinoza već na startu druge runde uspeva da izjednači, ali se zatim požalila na povredu, pa joj je ukazana pomoć. Do kraja druge runde još po jedan poen na obe strane i na startu treće runde rezultat je 2:2.

Poslednju rundu Espinoza bolje počinje, vezuje dva poena, ali Mandić uspeva najpre da smanji na 4:3, a onda udarcem u glavu dobija tri poena za vođstvo od 6:4!

Usledio je, međutim, protest Espinoze, ali ''čelendž'' joj nije vredeo! Ostalo je 6:4 za Milicu koja se tako plasirala u polufinale koje je na programu za nekih sat vremena!

Rivalka Mandićevoj u borbi za finale biće Ruskinja Anastasija Barišnjikova, koja je u četvrtfinbalu savladala Slovenku Rajher sa 11:9.
Komentari

blog comments powered by Disqus s

Digital Day

Mojesova 'vrteška'

Dejvid Mojes je na 51 utakmici izveo isto toliko različitih startnih postava. Čudno i indikativno.

51

Prva strana

Zvezda i Partizan - Kad je država Medići...

Kako smo se navikli da se država i njene sluge ponašaju kao srednjevekovne mecene? Zbog čega se samoupravljački koncept u sportu tretira kao beli medved? Da li je država pogrešno shvatila svoju ulogu i zbog čega je privatizacija Sveti gral?

Dalje...

Izjava dana

Hvala Junajtedu, velika je čast, ali moja veza sa Borusijom je neraskidiva u ovom trenutku...

Jirgen Klop

Jirgen Klop

Glas naroda

April - "Bure baruta"!

Mesec čiji prvi dan obeležavaju šale, srpsko društvo i državne institucije moraće da shvate vrlo ozbiljno jer se nalaze pred ispitom čiji nas ishod može zaviti u crno ali i pokazati u najboljem mogućem svetlu pred nama samima ali i pred svetom.

Dalje...