Maljković: ''Ja Zvezdaš, Zeka Partizanovac, sad radimo za Srbiju''

Autor: Beta Beta
utorak 09.05.2017.
17:20
Izvor: Beta

Novi predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković rekao je danas da nije želeo da konkuriše za to mesto i da bi se prijavio na vreme da je istinski hteo da radi taj posao, ali da se naknadno "rodila ideja" i da je spreman.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Maljković je kao jedini kandidat izabran za predsednika OKS-a. Naveo je da će mu glavni izazov biti strah, pošto zna koliko je važan posao koji će raditi.

"Uopšte nisam, iskreno rečeno, hteo da konkurišem za to mesto. Onda je došla situacija da dva velika saveza, fudbalski i košarkaški, predlažu promenu statuta. U tom interegnumu se rađa ideja da ja mogu to da budem, da imam dovoljno godina, da sam radio u sedam zemalja i imam pristojno iskustvo, bez obzira na rezultate koje sam postizao. Da sam istinski hteo, prijavio bih se na vreme", rekao je Maljković novinarima posle izborne sednice Skupštine OKS-a u Beogradu.

"Kada te zove Real, Barselona, Panatinaikos, onda ideš tamo zbog veličine kluba. Ali, moj izazov je kada zovu manji klubovi poput Unikahe ili Jugoplastike, da od njih praviš nešto. To je moj izazov, strah, koji je moje pogonsko gorivo. Pred svaku utakmicu se bojim i to mi daje snagu da pobedim. Znam koliko ima posla, jako je težak, ali sam spreman da ga radim", kazao je Maljković.

Izbori je trebalo da se održe u decembru, kada je Ivan Todorov jedini podneo validnu kandidaturu, ali ta sednica nije održana zbog nedostatka kvoruma. Todorov je kasnije odustao.

Nacionalni sportski savezi su posle toga tražili da se izmeni statut, što je učinjeno u martu. Tada je promenjen član statuta da kandidat mora da ima desetogodišnje iskustvo rada u sportskim institucijama i učešće na Olimpijskim igrama.

Maljković je istakao da su on i Todorov, koji nije bio na današnjoj sednici, "odavno, dugo godina veliki prijatelji".

"To je čovek koji ima veliki kapacitet. Pre izvesnog vremena smo sedeli zajedno, a mnogi su pokušali da mute vodu između nas, ali naravno nisu uspeli. On nije ovde jer je u Kini, inače bi došao", kazao je Maljković.

Kada je reč o bivšem predsedniku OKS-a Vlade Divcu, Maljković je rekao da se nije čuo sa njim i da "nema nameru".

Izvršnog odbora OKS-a će činiti 10 ljudi, plus troje na Maljkovićev predlog: olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić, nekadašnji selektor teniske reprezentacije Bogdan Obradović i bivši generalni sekretar fudbalskog kluba Partizan Žarko Zečević.

Maljković je rekao da su to "izvanredni i dokazani ljudi". Za Milicu Mandić je kazao da je izuzetno pametna i da je "red pao na nju", a "nije želeo da troši reči" na Obradovića i Zečevića.

"Zečević je napravio veliki Partizan, Zemunelo, mnoge stvari. Sada tu energiju i znanje nek prebaci za opšte dobro. Ja sam zvezdaš, on partizanovac, a sad radimo za Srbiju, nema ni Zvezde ni Partizana", rekao je Maljković.

Novi predsednik OKS-a je najavio da će sa saradnicima morati puno da radi, on najviše, a da ima veliku energiju.

"Oni koji me prate će biti dobro, a oni koji me ne prate će izaći napolje iz organizacije. To je kao kada pravite tim. Dolazi bolji igrač i slabijeg tera napolje. Verujem u sistem, koji moramo postaviti. Moramo da probudimo Srbiju, decu, omladinu. Tereni zuje prazni",
rekao je Maljković.

Đorđe Višacki će, na predlog Maljkovića, nastaviti da obavlja dužnost generalnog sekretara OKS-a.

Maljković je rekao da će na njegov predlog biti napravljen pul "Olimpijsko srce" za olimpijce koji teško žive, a taj fond će im, kako je kazao, "pomoći da okončaju svoj život na bolji način, pošto su to obično stari ljudi".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 09.05.2017
18:41

Ako si tolki Zvezdas, zasto si je odbio 2008.godine ako se ne varam, pod izgovorom da ne vodis ekipe koje ne igraju EL.?

avatar
Tuesday, 09.05.2017
17:25

Da, ni ti nisi hteo, ali ti je naprasno sinulo da bi mogao nesto da uradis i zato si se kandidovao, eto- pazi Boga ti, vec se vidi ciju retoriku usvajas. Partizan je bio veliki i pre zecevica, to je sigurno, mi smo veliki oduvek...