Loša sudijska odluka koštala Aleks i JJ

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 07.08.2016.
10:12
Izvor: Sportske.net, Beta

Kontroverzan poraz srpskog dubla, evo kako je Jelena Janković videla poraz...

Beta/AP Photo/Mark J. Terril
Beta/AP Photo/Mark J. Terril

Povezane vesti

Srpska teniserka Jelena Janković rekla je da ona i Aleksandra Krunić nisu imale kontinuitet u prvom kolu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, i istakla je da nijedna od njih nije mogla da predje preko sudijske odluke iz prvog seta.

"Bila je loša odluka sudije. To je bio naš poen, zasluženi, ali sudija je dao lošu odluku, tako da smo taj poen bili oštećeni. Imale bismo brejk loptu da brejknemo i da nastavimo dalje, ali u svakom slučaju mislim su naše protivnice bila dosta solidne, dobro servirale i reternirale", rekla je Jankovićeva novinarima posle meča.

Srpske teniserke poražene su u prvom kolu od Britanki Džoane Konte i Heder Votson u dva seta, 6:2, 6:1.

"Ja bih u nekoliko navrata odigrala dobro, ali nismo uspele da uklopimo periode dobre igre i dobijemo meč zajedničikim snagama. Malo smo se nervirale zbog tih loših odluka. Pa još pre meča što smo menjale haljine, pa problem sa logom na torbi", kazala je Jankovićeva.

Jedan novinar je rekao da protivnik prizna sudiji da je pogrešio kod pogrešne odluke.

"Normalno je da prizna ako je protivnica korektne i fer, jer ona nije imala nikakvu šansu da vrati onu loptu. One su uticale na sudiju da im dosudi onaj poen, a to je bila baš jako loša odluka sudija koja je promenila čitav tog meča. Aleks i ja smo lepo krenule, bile smo u naletu, imale smo sve pod kontrolom i od tad smo nekako pale. Nervirale smo se, imale smo dosta gemova gde smo vodile, pa gubile. Nismo imale kontinuitet, nismo zajedničkim snagama mogle da nastavimo dalje"
, rekla je Jankovićeva.

Aleksandra Krunić je pre meča morala da menja haljinu, jer su bile različitih boja.

"Nama je rečeno da možemo da igramo u različitim bojama, jer naši sponzori prave to specijalno za Olimpijadu. Ja nosim Filu, ona nosi Asiks i nemoguće je uskladiti baš sve. To da se sve uskladi kako treba. Moja oprema je crvena, a njena plava. Ali da smo znale ranije, a nama je rečeno da može, snašle bismo se",
rekla je Jelena Janković.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paul Dokic
Sunday, 07.08.2016
12:33

Kad sam procitao izjavu, pomislio sam da su izgubile nesto tesno u tiebrakeu oba seta i da ih je sudija pokrao na nekom poenu gde se odlucuje set. Kad ono, one izgubile rutinski 6-1 6-2, pa tu ne moze samo nekoliko sudijskih odluka da promeni mec...