Ivana i Andrea ne očajavaju! Nova šansa je pred njima!

Autor: Darko Mitrović
subota 06.08.2016.
23:55
Izvor: Sportske.net, Streljački savez Srbije

Prvi takmičarski dan za naše strelkinje nije bio uspešan, ali ima vremena da stvari dođu na svoje mesto.

BETAPHOTO/HINA/Damir SENCAR/EV
BETAPHOTO/HINA/Damir SENCAR/EV

Povezane vesti

Kao što već znate, Ivana Maksimović Anđušić je nastupila samo nekoliko sati pošto je sinoć na svečanom otvaranju Olimpijskih igara nosila zastavu Srbije i pritom ostavila sjajan utisak.

Ipak, bilo je nedovoljno vremena posle toga za maksimalnu koncentraciju za današnji nastup, što je ostavilo posledice i na rezultat u kvalifikacijama u disciplini 10 metara vazdušnom puškom.

Ivana se nije plasirala u finale, osvojivši 12. mesto.

''Igre sa sobom nose neku drugu atmosferu i sve što mislite da će biti teško bude još teže. Tako je bilo i danas. Dala sam svoj maksimum i odlično vodila meč do samog kraja. Imala sam samo jednu devetku zbog pada koncentracije koja me je na kraju koštala finala.

Pola kruga mi je falilo, to je stvarno mrvica, ali neka mi se to vrati srećom na malom kalibru ja ću biti srećna i zadovoljna. Mali kalibar definitivno jeste moja disciplina, iako sam dosta očekivala i od vazdušne puške. Bila sam spremna da i tu upucam svih 40 centara, ali dobro...

Moja omiljena disciplina me tek čeka pa se nadam boljem rezultatu i uspehu''
, zaključila je naša barjaktarka.

Andrea Arsović je osvojila 26. mesto u ovoj disciplini, a kao razlog izostanka boljeg rezultata, navela je veliku tremu koje nije uspela da se oslobodi.

''Bilo mi je jako teško. Borila sam se svim srcem. Ali, trema nije popustila i nisam mogla da budem u svom ritmu.

Ovaj plasman nije pokazatelj mojih vrednosti, ali je danas bilo tako. Nema odustajanja ni predaje. Imam još jednu disciplinu i daću sve od sebe da bude bolje'',
optimistički je poručila Andrea.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 07.08.2016
01:36

Nazalost, jako los nastup nasih takmicarki. Ivana je imala u prve dve serije odlican rezultat (bila tada medju tri najbolje), ali je u trecoj (za njene mogucnosti) ocajno pucala. Andrea je imala najslabiji nastup u poslednjih nekoliko godina i daleko ispod njenih mogucnosti. Jako, jako lose su pocele ove OI po nase sportiste, nije moglo gore. Naravno, podrska i Ivani i Andrei, ovo je jednostavno bio los dan. Lose je pocelo, no nadajmo se boljim vestima narednih dana.

avatar
Sunday, 07.08.2016
00:57

i amovi oni i specijalna rukavica i pushka i onaj medvedic ispred ili sta li je... na 10m? Hajde ti sreco malo u vojsku pa lepo m91, jabuku sam na 800m skidao.

avatar
mace
Sunday, 07.08.2016
00:50

Normalno da je tako,jer se istripovala da je starleta i zaboravila da se Ona takmici!

avatar
Sunday, 07.08.2016
00:06

Prvi mačići se bacaju u vodu, hajde strelkinje (i) od vas se očekuje solidno!!!