"Furija" izgorela u paklu "Karioka Arene", Gasol tragičar!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 09.08.2016.
21:14
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija Španije doživela je drugi poraz na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a prva zvezda "Crvene Furije" Pau Gasol bio je tragičar duela sa domaćinom takmičenja.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Aktuelni šampion Evrope našao se u ozbiljnom problemu nakon samo dve odigrane utakmice na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je večeras doživeo i drugi poraz u okviru Grupe B.

Domaćin Olimpijskih igara savladao je selekciju Španije rezultatom 66:65 (18:13, 16:18, 19:14, 13:20) u okviru drugog kola Grupe B i tako naneo "Crvenoj Furiji" i drugi poraz u Riju.


Reprezentativci Brazila prikazali su bolju igru u večerašnjem susretu sa aktuelnim šampionom "Starog kontinenta" ali su u poslednjoj četvrtini dozvolili Špancima da se vrate u meč pa smo gledali pravu dramu.

Izabranici Serđa Skariola preuzeli su vođstvo na dva minuta pre kraja, a nakon nekoliko nepovezanih akcija na obe strane Pau Gasol je imao utakmicu u svojim rukama jer su ga Brazilci poslali na liniju penala pri rezultatu 65:64 za Špance.

Prva zvezda "Crvene Furije" promašila je oba slobodna bacanja i omogućila Brazilcima akciju za trijumf u kojoj domaćin uz mnogo sreće i posle odbojke Markinjosa stiže do pobedonosnih poena.

Tragičar Pau Gasol bio je i najbolji pojedinac u redovima selekcije Španije sa dabl-dabl učinkom od 13 poena i 10 skokova, dok je na drugoj strani najviše pokazao kapiten Uertas koji je pored 11 poena upisao i 7 asistencija.

Španija se tako posle dva odigrana meča nalazi u ozbiljnim problemima jer je doživela poraže od Hrvatske i Brazila pa će u duelima sa Nigerijom, Litvanijom i Argentinom morati da juri što bolji plasman na tabeli.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
el presidente
Tuesday, 09.08.2016
22:42

To su namjerno izgubili da ne igraju sa amerima prije finala.

avatar
Srba Stamenkovic
Wednesday, 10.08.2016
08:04

Već su počeli da kalkulišu.