Dobre vesti iz Rija, Bobana i Zorana sjajno napreduju!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 09.08.2016.
16:17
Izvor: Sportske.net

Danas je na programu i streljaštvo, Bobana Veličković i Zorana Arunović su veoma smirene i ulaze u narednu fazu kao favoritkinje za finale.

Streljački savez Srbije
Streljački savez Srbije

Povezane vesti

Nakon prvog kruga kvalifikacija Bobana Veličković nalazi se na drugom mestu, a Zorana Arunović na četvrtom mestu 25 metara malokalibarskom puškom od ukupno 40 takmičarki.

Veličkovićeva je bila sjajna u "precision" delu kvalifikacija, osvojila je 295 bodova što je sjajan rezultat. U prvom pucanju je imala 99 bodova, u drugom isto toliko i u trećem je bila nešto slabija sa 97.

Na drugoj strani, Zorana Arunović je imala 98, 97 i 98 poena i veoma je konstantna tokom kvalifikacija u svih, do sada, 30 ispaljenih metaka.

Sledi drugi deo kvalifikacija od 17 časova u kom će takmičarke nastupiti u "brzom pucanju" u kome mogu osvojiti maksimalno 300 bodova, kao i u prvom delu.

Olimpijski rekord je 591 bod i postavila ga je Kim Jangmi iz Južne Koreje u Londonu 2012. godine, a svetski rekord drži Dijana Jorgova iz Bugarske koja ga je postavila u Milanu 1994. godine.

Ana Kokaraki iz Grčke je trenutno prvoplasirana sa neverovatnih 297 bodova.


Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke