Divcu ukazana velika čast!

Autor: Beta Beta
subota 30.05.2015.
18:18
Izvor: Beta

Uz funkciju predsednika Olimpijskog komiteta Srbije i nedavno angažovanje u Sakramento Kingsima, naš proslavljeni košarkaš će ubuduće imati i još jednu ulogu.

Beta/AP Photo/Julie Jacobson
Beta/AP Photo/Julie Jacobson

Povezane vesti

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac imenovan je danas za člana Komisije za okruženje sportiste Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

Kako se navodi u saopštenju OKS, Komisija, čiji je predsednik prvi čovek Olimpijskog komiteta Ukrajine Sergej Bubka, za cilj ima da unapredi okruženja sportiste, pod kojim se pre svega podrazumevaju sva lica i organizacije koja su u posrednom i neposrednom kontaktu sa sportistom i imaju uticaj kako na njegov trenažni proces i takmičenja, tako i na život van sportskog terena.

Divac je istakao da je za njega "velika čast" da bude član Komisije.

"Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah i izvršni odbor MOK su prepoznali Olimpijski komitet Srbije kao nacionalni olimpijski komitet koji sportistu stavlja u centar i nastoji da vodi računa o okruženju sportiste u svakom segmentu, od uslova za trening, preko edukacije i usavršavanja trenera, vrhunske medicinske zaštite, do školovanja samog sportiste i njegve karijere posle sporta", rekao je Divac.

Nakon usvajanja Agende 2020 na 127 sesiji Međunarodnog olimpijskog komiteta, a u skladu sa usvojenim preporukama, predsednik MOK-a Tomas Bah je uz konsultaciju sa članovima Izvršnog odbora te organizacije doneo odluku da unese izmene u sastavima i poljima delovanja komisija Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke