Divac: ''Nije dobro što se delegati nisu pojavili, vlada neki virus...''

Autor: Beta Beta
sreda 28.12.2016.
13:54
Izvor: Beta

Odlazeći predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac rekao je da mu nije jasno zašto se na današnjoj Izbornoj sednici skupštine te organizacije nije pojavio dovoljan broj delegata, ali da s druge strane nije iznenadjen nedostatkom kvoruma.

anthrocivitas.net
anthrocivitas.net

Povezane vesti

"Nema ništa dobro u ovome. Situacija je takva kakva jeste. Naša obaveza je da sada odblokiramo dalji rad OKS. Ne znam zašto se ovo desilo, to je pitanje za one koji se nisu pojavili danas. Da se ovo dešava jednom bio bih iznenadjen, ali pošto se ovo dešava u svim slojevima našeg društva, nisam iznenadjen - to je sastavni deo naših života", rekao je Divac novinarima u Beogradu.

Izborna sednica OKS odložena je danas zbog nedostatka kvoruma.

Skupština OKS ima 65 članova, a za kvorum je neophodno prisustvo 33 delegata, medjutim, na današnjoj sednici u beogradskom hotelu Zira pojavilo se samo 14 delegata.

Divac je rekao da je do odlaganja došlo jer je manje od pola Saveza zaražilo da se izmeni i dopunu Statut OKS. On je dodao da Statut ne bi trebalo menjati.

"Ne treba da se menja, pogotovo ne pred izbore, za to treba vremena. Ne možemo da menjamo statute i zakone kako nekima odgovara u datom momentu. Treba napraviti Statut dug period, a ne da ga menjamo po potrebi", rekao je Divac.

Divac je rekao da će ovoga najmanje koristi imati sprotisti, jer će oni "trpeti", jer OKS od danas nema način da finansira treninge i prirpeme.

On je rekao da će biti formirana Komisije koja će ispitati zašto je došlo do ovakve situacije pred izbore u toj organizaciji, a na čijem čelu će biti generalni sekretar OKS Djordje Višacki.

"Mi radimo samo u interesu sportista. Dalji koraci su formiranje komisje koja će ispitati zašto je došlo do ovoga. Od danas krećemo u realizaciju toga.


Novinare je zanimalo kakav će biti status OKS u Medjunarodnom olimpijskom komitetu (MOK), a Divac je rekao da

"Negativan će biti naš status, ali ne znam koje će mere preduzeti MOK. Moram oda nadjemo način da izadjemo iz ovog i da sportisti ne trpe", kazao je on.

OKS će sutra organizovati Novogodišnji koktel na kojoj će biti sumirani rezultati u 2016. godini.

"Voleo bih da dodju, ali vlada veliki virus u Srbiji i verovatno zato nisu mogli da dodju danas... Verujem da će tokom noći uzeti adekvatnu terpiju da se izleče", kazao je Divac.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke