Divac: ''Mi smo sportisti, a neka političari rade svoj posao''

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.12.2014.
20:23
Izvor: Sportske.net

Predsednik OKS Vlade Divac prokomentarisao je večeras u Beogradu današnju odluku MOK da se Kosovu dozvoli punopravni prijem u tu organizaciju.

anthrocivitas.net
anthrocivitas.net

Povezane vesti

Podsetimo, posle ove današnje odluke Međunarodnog olimpijskog komiteta, predsednik te organizacije Tomas Bah, pohvalio je Divca što je sve ovo ''sportski'' prihvatio, a tokom večeri, naš proslavljeni košarkaški reprezentativac je pojasnio svoj stav.

''Nisam iznenađen ovom odlukom, jer je to izašlo pred Izvršni odbor pre tri meseca, pa smo otprilike znali kakva će biti odluka. Svakako, mi nismo zadovoljni, to smo isticali u razgovorima sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, ali mi smo sportska organizacija, a ne politička'', izjavio je Divac.

Bah je ranije danas takođe naglasio da je Divac odluku o prijemu Kosova u MOK prihvatio kao nešto što je u interesu sportista, a prvi čovek OKS je večeras podsetio i na situaciju u kojoj su bili naši sportisti 1992, pred OI u Barseloni.

''Ja sam iskusnio sličnu situaciju ’92 kada smo udaljeni sa Olimpijskih igara. Prema tome, ja insistiram da ovu situaciju gledamo sportskim očima, a da pustimo političarima da odlučuju'', zaključio je Divac uoči večerašnjeg izbora najboljih sportista Srbije u organizaciji OKS.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke