Čijim medaljama ćemo se danas radovati?

Autor: Boban Filipović
četvrtak 18.08.2016.
12:38
Izvor: Sportske.net

Za sada smo na koti tri, imamo po jedno zlato, srebro i bronzu, a taj konto bi do kraja dana mogao da bude mnogo veći...

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Danas nas očekuje dosta uzbuđenja, veliki broj srpskih sportista biće u prilici da obezbedi nova odličja za našu zemlju.

Prvi na borilište izlaze kajakaši Tomićević i Zorić, koji će veslati u finalu na 1000 metara u K2 disciplini.

Potom takmičenje u desetoboju nastablja Mihail Dudaš, srpski atletičar je nakon polovine nadmetanja na 13. mestu u generalnom plasmanu.

Zatim sledi još jedna borba za medalju, kajakaši Grujić i Novaković će se boriti u trci na 200m.

Danas kreće i nadmetanje u bacanju kugle, kvalifikacije su u pitanju, na borilište izlazi Asmir Kolašinac.

Kajakašica Dalma Ružičić Benedek veslaće u finalu trke na 500 metara i to je još jedna šansa da se osvoji medalja.

Od 18h odbojkašice igraju polufinale protiv SAD-a, biće to prilika za revanš za poraz u grupnoj fazi takmičneja, nadajmo se da će ona čuvena krilatica da je teško pobediti istu ekipu dva puta na jednom takmičenju obistiniti. Pobeda izabranica Zorana Terzića  značiće i novo odličje za Srbiju.

Apsolutno isto važi i za košarkašice, koje se u polufinalu sastaju sa Španjolkama. Marinine 'lavice' su poražene od večerašnjeg rivala u grupnoj fazi i nadamo se revanšu, pobedi i još jednoj medalji za srpski olimpijski tim.

U 21:30 vaterpolisti, inače naši najveći aduti na igrama, bore se za plasman u finale protiv Italije. Odlična partija protiv Španaca u četvrtfinalu nam daje razloga za optimizam posle bledih partija iz grupne faze Savićevih 'delfina'.

Današnji program srpskih sportista  u Riju zatvara atletičarka Amela Terzić, koja će u ranim jutranjim satima po našem vremenu trčati za plasman u finale u disciplini 800m.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Alex DeLarge
Thursday, 18.08.2016
13:40

Ne treba dizati laznu euforiju, jedino Tomicevic i Zoric imaju realu sansu za medalju DANAS. Dalmi svaka cast, ovo je preogroman uspeh, ali nije realno da bude blizu medalje, daj boze da me demantuje. Isto mislim i za Grujica i Novakovica, mada ce oni biti tu negde i ne bih se preterano iznenadio sa bronzom recimo... Vaterpolisti su vidjeni u finalu, to je valjda svima jasno. Izmedju odbojkasica i kosarkasica, ove druge imaju vecu sansu. Ali bice to veoma tesno. Odbojkasicama svaka cast i mnogo volim da ih gledam, ali Amerikanke su drugi najveci favorit i kad bi njih prosle bukvalno bi imali slabijeg protivnika u finalu. Mada, i Brazilke su bile apsolutni favorit pa ispadose od Kineskinja...

avatar
chaki
Thursday, 18.08.2016
12:49

Mislim da odbojku i vaterpolo idemo u finale,kosarka malo teze ali nije nemoguce i kad bi bar jedni od ovih kajakasa uzeli nesto milina :) samo napred ljudi...

avatar
Thursday, 18.08.2016
15:18

Vece su nam sanse u kosarci (i u muskoj i u zenskoj) nego u odbojci...

avatar
Friday, 19.08.2016
15:09

Namerno sam tako napisao:-D Svaka cast:-D

avatar
chaki
Friday, 19.08.2016
14:34

Vidis da sam pogodio sve :)

avatar
kizito
Thursday, 18.08.2016
12:47

Kajak K2-1000m sigurno medalja,Nemci su tu mnogo dobri ali srebro ili bronza ne sme da dodje u pitanje.Medalja je moguca i u K2-200m ali tu mnogo zavisi od starta,jedna desetinka moze da odluci.

avatar
chaki
Thursday, 18.08.2016
16:35

Sve si pogodio za kajak :)

avatar
Thursday, 18.08.2016
12:40

Mi imamo 2-0-1, nista drugo me ne zanima. Vreme ce pokazati da nam je drugo zlato oteto, cak ne bi ni bilo cetvrte runde zbog desete opomene...