Brojač medalja - Gde smo nakon tri odličja u dva dana?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 18.08.2016.
04:22
Izvor: Sportske.net

Posle deset dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru Srbija je spadala među nacije koje nisu imale nijedno odličje. Stvari su se u poslednja dva dana drastično promenile i evo gde smo sada.

Beta/Olimpijski komitet Srbije/Ds
Beta/Olimpijski komitet Srbije/Ds

Povezane vesti

Mnogo je zluradih komentara bilo nakon prvih deset dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru na račun srpskih sportista koji su do ponedeljka bili bez medalje.

Samo dva dana bilo je dovoljno srpskim olimpijcima da drastično poprave situaciju i da sa tri osvojene medalje poguraju našu zemlju na tabeli u kojoj se upisuju osvojena odličja.

Zahvaljujući Davoru Štefaneku, Tijani Bogdanović i Ivani Španović Srbija se noćas probila do 46. mesta na pomenutoj tabeli što znači da smo se dobrano pomakli od začelja.

Za medalje se na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru bori 204 nacije pa pozicija 46 u datom momentu uopšte nije tako loša.

Kada uzmemo u obzir da u konkurenciji za odličja imamo ekipne sportove ali i individualce poput Milice Mandić ili kajakaša, jasno je da bi Srbija mogla da osvoji više medalja nego na prethodnim Olimpijskim igrama.

tabela

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 18.08.2016
12:45

Trenutno smo 44, a trebali bismo da budemo 32:-) Trenutno smo odmah ispod Rumunije koja ima samo jednu bronzu vise od nas, a trebali bismo da budemo ispod Irana, ali i oni su (mozda) bili osteceni u dizanju tegova, a tu cak uopste nisu dobili medalju.

avatar
Anderton
Thursday, 18.08.2016
09:08

Pre 2 dana bilo je hvatanja za glavu :D, biće još bar 3 medalje, što je u zbiru 6 i milina...

avatar
Thursday, 18.08.2016
05:31

Imamo i Amelu!