Amerika brutalna - Čeka se poslednji polufinalista!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 18.08.2016.
01:21
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion sveta i branilac zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru overio je plasman u polufinale ubedljivom pobedom nad selekcijom Argentine.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Muška košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto je u trećem četvrtfinalnom preslišala selekciju Argentine.

Sjedinjene Američke Države slavile su rezultatom 105:78 (25:21, 31:19, 31:21, 18:17) i tako zakazale polufinalni okršaj sa Španijom koja je ranije tukla "Trikolore".

Neizvesnosti u duelu SAD i Argentine praktično nije bilo iako su "Gaučosi" bolje otvorili utakmicu i držali prednost u prvih osam minuta.

Nakon Kazinsovih poena sa linije penala, dva minuta pre kraja prve četvrtine, Sjedinjene Američke Države preuzimaju vođstvo i u naredne dve deonice na brutalan način šalju Đinobilija i ekipu u arhivu.

Najefikasniji pojedinac u redovima pobedničke reprezentacije bio je Kevin Durent sa 27 poena, 7 skokova i 6 asistencija, a pratio ga je Pol Džordž sa 17 poena i 8 skokova.

Luis Skola (15 pts, 10 sk) i Manu Đinobili (14 pts, 7 as) bili su najefikasniji kod Argentinaca ali Amerikanci nisu imali milosti prema odlazećoj garnituri "Gaučosa".

Nakon večerašnjeg poraza od reprezentativnog dresa trebalo bi da se oproste Manu Đinobili, Andres Noćioni i Luis Skola koji su u minulim godinama doneli velike uspehe "Gaučosima".

Po završetku ovog susreta dobili smo i prvi polufinalni par koji će činiti reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država i Španije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NIKE
Thursday, 18.08.2016
01:36

Durent ofanzivno, a Džordž i Batler defanzivno raznijeli Argentinu. Čeka se budući osvajač srebne medalje da večeras uništi Hrvatsku.