A u Riju ništa novo - Još jedan očajan dan...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 11.08.2016.
15:51
Izvor: Sportske.net

Opet smo se uzalud nadali, ko zna koji put za ovih šest dana koliko traju Olimpijske igre u Riju.

BETAPHOTO/HINA/Damir SENCAR/EV
BETAPHOTO/HINA/Damir SENCAR/EV

Povezane vesti

Rezultati srpskih sportista u dosadašnjem toku takmičenja u Rio de Žaneiru zaista su za rubriku ''verovali, ili ne''.

I ne zato što smo mi velesila, što uvek treba da pobeđujemo, osvajamo medalje, ali ovakav ''brodolom'' u svim sportovima, pogotovo u onim gde smo imali realne izglede za odličan plasman, niko nije mogao da očekuje.

Da se ne podsećamo sada ko je sve i kako prošao do sada u Riju, mnogo je bolna tema, a najsvežija, današnja informacija dolazi iz kvalifikacija u streljaštvu, u disciplini 50 metara trostav, gde su nastupile naše Ivana Maksimović Anđušić i Andrea Arsović.

Podsetimo, Ivana je na prošlim Olimpijskim igrama u Londonu, baš u ovoj disciplini osvojila srebrnu medalju, a danas nije uspela ni da se plasira u finale. Ni ona, ni Andrea...

Ivana je kvalifikacije okončala na 19. mestu sa 578 krugova, a Andrea na 28, sa 573 kruga.

Počelo je takmičenjem u klečećem stavu, druga disciplina bila je pucanje u ležećem, a u treća u stojećem stavu.

Praktično ni u jednom trenutku tokom trajanja kvalifikacija naše dve ptredstavnice nisu bile ni blizu mesta koje vodi u finale.

Ivana je, doduše, uspela nakratko da se probije do 13. mesta, ali je onda usledio novi pad, posle kojeg više nije bilo povratka.

Što se tiče Andree Arsović, njen plasman se sve vreme kretao između 20. do 33. mesta, tako je i završila na kraju.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DusanPop
Friday, 12.08.2016
14:07
avatar
gosfkcz
Thursday, 11.08.2016
20:06

A zasto nije u skladu sa vasim propisima ako napisem da nam je losu srecu donelo to sto je Ivana nosila zastavu a nije to zasluzila??? Zelim objasnjenje.

avatar
AfricaLoF
Thursday, 11.08.2016
21:19

Nije do osobe koja je nosila zastavu, vec do posvecenosti i cvrstog stajanja na zemlji sa obe noge.

avatar
10ticker
Thursday, 11.08.2016
19:14

Koliko drzava ulaze u ostale sportove dobro se bilo ko i plasira na neko takmicenje.

avatar
Nicklas Bendtner
Thursday, 11.08.2016
17:38

Jos uvijek nema razloga za prevelikim ocajanjem jer realno samo je glup covjek mogao pomisliti da mozemo do 15 medalja, ja sam realno ocekivao oko 5. Do sada izraziti favorit za medalju koji je ispao bio je Novak i tu smo izgubili sigurnu medalju a sto se tice streljastva realno i nije se mogla ocekivati medalja jer nasi tu i nisu neki izraziti favoriti. Mislim do kraja da ce vaterpolisti popraviti utisak i doci do zlata (cak sam siguran), ocekujem da spanovicka uzme neku od medalja i mozda kosarkasi i jos ako neko iskoci.

avatar
Rise up
Thursday, 11.08.2016
18:24

Ja se isto nadam od vaterpolista iako nisu na nivou,bio bi uspeh polufinale i 3 mesto npr,kosarkasi videcemo Arentina ili Litvanija cetvrtfinale posle je sve moguce,Spanovic sto kazes isto,ja sam optimista,moguce neko od nepredvidjenih da zablista.

avatar
ppera1
Thursday, 11.08.2016
16:32

A ni ovde ništa novo - još jedan dan sa prenosima iz skupštine umesto iz Ria. Nemam ništa protiv toga da prenose šta god hoće, ali da mi oba kablovska 'provajdera' (SBB i MTS) blokiraju apsolutno sve moguće kanale na kojima bih mogao pratiti Olimpijadu (HRT2, RTRS, OBN itd.), to je stvarno... ne mogu da smislim neki pristojan izraz za ovo. A plaćam im preko 2500 din. da ne bih mogao da gledam Olimpijadu, koju prenosi ceo Svet... :(

avatar
magister
Thursday, 11.08.2016
19:55

Nažalost, što se tiče prenosa i kablovskih operatera, stvar je u pravima. Prava ima RTS za teritoriju Srbije, ekskluzivna i operater bi, omogućavajući da se gleda prenos neke druge televizije napravio težak prekršaj povrede skupo plaćenih prava. Što se tiče rezultata, setite se svi koliko je ovaj, što je bio sa ženom u Riju, pljuvao prethodnika na njegovoj funkciji i govorio kako je baksuz što je negde išao da bodri (a prethodnik je bio aktivan sportista, vaterpolista, pritom psiholog, stvarno završio fakultet). E, sad živimo u zemlji u kojoj protiv njega niko nigde ni ne može ništa da kaže, jer otkako su on i njegovi na vlasti, nema više emisija u kome se kritički o bilo čemu govori. Glasajte braćo, plinte u...

avatar
ppera1
Friday, 12.08.2016
11:50

Da naravno, oni imaju prava i za prenose i za naplatu pretplate, a ni jednu obavezu (recimo da ti obezbede da gledaš Olimpijadu). Sa druge strane ti imaš obavezu da platiš makar dve pretplate (njima i bar jednom kablovskom operateru), ali nemaš ni jedno pravo (recimo da gledaš Olimipjadu). Ekstra...

avatar
Julija Ristić Sremac
Thursday, 11.08.2016
16:18

Naš problem je psihičko-genetički i tamo gde treba da pokažemo najviše pokazujemo najmanje, a kada se od nas ništa ne očekuje znamo da zablistamo i iznenadimo ceo svet. Kod Nemaca je to suprotno, i zbog toga bi naši takmičari pred ovako velika takmičenja trebali bi imati vrhunske psihologe koji bi ih pripremili i ustabilizovali njihov genetski poremećaj nasleđen ne od Slovena Srba već od mešanja sa Tračkim plemenima.

avatar
Rulermaster
Thursday, 11.08.2016
19:55

Dobro si to rekla:) Ma ovoj Ivani i Andrei pocelo pred ocima da treperi od silnih bliceva, pa nisu mogle da vide metu. Salu na stranu, ali mi Srbi stvarno volimo da preterujemo u hvaljenju ponekad, a to se po pravilu okonca tragikomicno. Dobro je dok nije samo tragicno!

avatar
НС
Thursday, 11.08.2016
20:34

Освајају медаље без престанка, постижу изванредне резултате и чим једном закажу одмах су генетски поремећени Трачани... Шта све нећу прочитати мајко мила.

avatar
Đorđe Čvarkov
Thursday, 11.08.2016
15:57

Previše je očekivano od strane naših, isto kao i na evropskom u košarci gde su svi očekivali da ćemo bar u finalu da igramo...

avatar
Krešo Arsenal
Thursday, 11.08.2016
16:07

Na Olimpijskim igrama svaki sportaš daje i više nego 100 posto jer to najveće sportsko natjecanje za svakog sportaša zato su iznenađenja moguća..MANJI PRITISAK bi im pomogao da bolje rezultate imaju. Nemat ni sreće. Evo mi upravo 2 zlato osvojili jer su preveliki favoriti bili i nismo im pritisak svejedno radili.Nista sretno

avatar
Sad il\' nikad!
Thursday, 11.08.2016
16:09

To i jeste istina , donekle. Ipak , imali smo pravo da ocekujemo... Tokom prvenstava smo imali fenomenalne rezultate (Kosarka , rukomet , tenis , odbojka , streljastvo , atletika) a sada kada sve to treba da se krunise medaljom na OI nasi kao da ih je neko naterao da ucestvuju , mozda samo losa sreca mada se meni cini kao da niko od njih nije tempirao formu za Rio.