Zvezda prvak, a Vojvodina u Ligi šampiona!

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.06.2015.
11:22
Izvor: Sportske.net, okvojvodina.org

Nove odlične vesti za navijače Vojvodine - Novosađani će naredne sezone predstavljati Srbiju u Ligi šampiona!

cev.lu
cev.lu

Povezane vesti

Iako je nedavno Crvena zvezda osvojila titulu šampiona Srbije, u evropskoj eliti zaigraće novosadska Vojvodina NS seme!

Naime, beogradski crveno-beli su najpre odustali od učešća u Ligi šampiona, da bi potom iz Luksemburga stigla vest da je Vojvodina jedna od četiri ekipe koje su dobile specijalnu pozivnicu za učešće u elitnom evropskom rangu takmičenja!

Vojvodina je pozivnicu zaslužila osvajanjem Čelendž Kupa u minuloj sezoni i to je presudilo, iako su Novosađani imali veoma jaku konkurenciju. Osim Vojvodine, specijalne pozivnice su dobili i poljski Belhatov, turska Ziratbanka i belgijski Noliko Mazeik.

''Prezadovoljni smo ovom odlukom, ali smatramo da smo osvajanjem Čelendž kupa i zaslužili vajld kartu. Verujemo da nam je pomoglo i to što smo pokazali visoku organizacionu sposobnost, kao i kompletna atmosfera koja je kulminirala u finalu sa Benfikom u velikoj sali.

Naravno, zahvaljujemo se i predsedniku Odbojkaškog saveza Srbije, i potpredsedniku CEV-a, Aleksandru Boričiću, koji je takođe pomogao i branio interese srpske odbojke. Za našu zemlju je važno da se vrati na scenu Lige šampiona i da ima predstavnika u najjačem klupskom takmičenju.

Ovo je poklon i našoj publici, koja nas je bodrila tokom cele sezone, a nadamo se da će biti uz nas i u duelima sa odbojkaškim velikanima. Za klub je ovo veliko priznanje, ali i izazov. Pred nama je težak period u kojem treba da napravimo dobar tim i da probamo da sačuvamo neke igrače kojima su istekli ugovori. Dakle, sada smo svi na važnom zadatku i ispitu. Pre svih klub i Grad'',
konstatovao je Nikola Salatić, generalni direktor Vojvodina NS seme, a prenosi klupski sajt.

Žreb za Ligu šampiona je 2. jula, a ekipe koje su ranije obezbedile plasman u elitno evropsko takmičenje su:

Hipo Tirol (Austrija), Knak Ruselar (Belgija), Volej Lenik (Belgija), Marek Union (Bugarska), Dukla (Češka), Tur VB (Francuska), Pariz Volej (Francuska), VfB Fridrihshafen (Nemačka), Berlin (Nemačka), PAOK (Grčka), Trentino (Italija), Modena Volej (Italija), Lube Civitanova (Italija), Budvanska rivijera (Crna Gora), Rešovija (Poljska), Lotos Trefl Gdanjsk (Poljska), Tomiš Konstanca (Rumunija), Zenit Kazanj (Rusija), Belogorje (Rusija), Dinamo Moskva (Rusija), ACH Volej (Slovenija), Dragons Lugano (Švajcarska), Arkaš Izmir (Turska), Halkbank Ankara (Turska).

Ne propustite

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Tuesday, 02.06.2015
23:12

Zna li se zasto je Zvezda odustala od LS??

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 03.06.2015
10:10

Zato sto se plasi debakla:-D Tri puta ste ucestvovali i nije vam bilo dobro u Ligi sampiona jer niste imali nijednu pobedu. Zao mi je, ali tako je:-D

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 03.06.2015
20:29

Plus za tebe. Mozda je moj komentar sirovo delovao, ali stvarno mislim da je samo to posredi, mozda ima i troskova, ali da Srbija nikako nema prvaka u LS vec tri godine zaredom, to je sramota...

avatar
Аполо
Wednesday, 03.06.2015
18:26

Ne pratim iskreno. Video sam da smo osvojili prvenstvo ali mi je bilo cudno zasto nikad ne nastupaju u LS :/

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 02.06.2015
11:23

Bravo, apsolutno zasluzeno!

avatar
Samo CZV
Tuesday, 02.06.2015
12:00

Po čemu zasluženo? Mi smo zaslužili na parketu LŠ.Ako si mislio na to da je Vojvodina zaslužila pozivnicu nakon našeg odustajanja,onda OK.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 02.06.2015
12:30

Da, upravo zbog toga, ne zele da mi objave duzi komentar u kojem sam lepo objasnio na sta sve mislim.

avatar
Nikola_pg
Tuesday, 02.06.2015
12:13

Kako zasluzeno kad smo ih otresli???? Da li smo ih pokrali mozda???