Zvezda ispustila meč loptu, Partizan i dalje u igri!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.05.2015.
19:52
Izvor: Sportske.net

Odbojkaši Partizana uspeli su da vrate jedan "brejk" u finalnoj seriji plej-ofa domaćeg šampionata, pošto su u SC Voždovac na Banjici savladali Crvenu zvezdu i smanjili prednost "večitog rivala" na 2:1.

ossrb.org
ossrb.org

Povezane vesti

Uzbudljiva finalna serija plej-ofa domaćeg šampionata za odbojkaše iznedrila je treći uzastopne "brejk" koji je večeras priredila ekipa Partizana.

Crno-beli su nakon dva poraza na domaćem terenu bili saterani u ćošak ali su i pored ogromnog pritiska uspeli da savladaju Crvenu zvezdu na njenom terenu i da ostanu u trci za šampionsku titulu.

Partizan je u trećem meču slavio rezultatom 3:1 (14:25, 25:22, 25:20, 25:23) pa će u četvrtoj utakmici koja se takođe igra na Zvezdinom terenu pokušati da se izbori za majstoricu u kojoj bi imao prednost domaćeg terena.


Početak trećeg meča nije ukazivao na to da će Partizan uspeti da vrati jedan "brejk" i da produži borbu za titulu. Zvezda je lagano rešila prvi set u svoju korist zahvaljujući sigurnom servisu, manjem broju grešaka i sa 6 ostvarenih blokova.

Da li zbog toga što su shvatili da više nemaju šta da izgube ili je po sredi bio neki drugi razlog, tek odbojkaši Partizana krenuli su znatno agresivnije i pokazali zašto su regularni deo sezone završili sa maksimalnim skorom.

Crveno-beli su sredinom drugog seta imali prednost od 15:11 ali je onda usledila serija gostiju od 7:2 kojom je Partizan trasirao put ka izjednačenju rezultata. Uz značajno manji broj grešaka crno-beli su se vratili u meč a potom su režirali totalni preokret.

Treći set Partizan je dobio bez većih poteškoća a prednost koju je stekao na početku nije ispuštao do kraja premda je Zvezda u nekoliko navrata hvatala priključak ali nedovoljno da spreči crno-bele da povedu sa 2:1 u setovima.

Već na početku četvrtog seta crno-beli su poveli sa 11:6 što im je dalo prostora za nešto opušteniji pristup završnici. Zvezda je poslednju šansu za ostanak u meču izgubila pri rezultatu 20:20 posle čega je Partizan iskoristio drugu meč loptu i smanjio prednost crveno-belih u finalnoj seriji na 2:1.

Drugu "meč loptu" za odbranu trofeja Crvena zvezda će imati 10. maja na domaćem terenu, a ukoliko Partizan vrati i drugi "brejk" majstorica će biti na programu 12. maja u SC "Vizura".

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 07.05.2015
20:26

Crna ovca (sportskog) drustva, uvek bela vrana:-D Vreme je za promenu!

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 07.05.2015
23:05
avatar
сочинитељ
Thursday, 07.05.2015
20:21

да није овде радоња умешао прсте...да противнику прилику за осмех,а онда бум...ћао