Vošina istorijska utakmica, trener se uzda u pribranost

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 11.04.2015.
19:18
Izvor: Sportske.net, okvojvodina.org

OK Vojvodina sutra igra svoj drugi meč finala Čelendž kupa protiv Benfike u Lisabonu, a izabranici trenera Kozića su već pristigli u Portugal.

ossrb.org
ossrb.org

Povezane vesti

Sutra je veliki dan za sve Novosađane.

Vojvodina ima priliku da ispiše istoriju srpske odbojke, plasirali su se u svoje prvo evropsko finale od nastanka, a u prvom meču su slavili sa 3:1 čime su u Lisabon doneli ogroomna tri boda obezbedivši tako "zlatni set".

Ipak, svi se nadamo da do njega neće doći i da će odbojkaši Vojvodine doći do dva seta koja će im omogućiti da postanu šampioni u Čelendž kupu.

Svoja očekivanja pred sutrašnji duel izneo je i trener ekipe, Strahinja Kozić, koji se nada da će recept iz prvog meča biti primenjen i u drugom.

"Put jeste bio naporan, ali učinili smo sve da se osvežimo. Domaćini će igrati sigurno još bolje, ali servisom možemo mnogo toga da uradimo i to će biti prvi zadatak. Očekujem neizvestan meč, pun naboja, a najvažnije je da sačuvamo pribranost i smirenost.", rekao je Strahinja Kozić, preneo zvanični sajt odbojkaškog kluba Vojvodina.

Jedan od najboljih u prvom meču, Milan Katić, rekao je da će prvi set biti veoma važan.

"U ekipi vlada pozitivna atmosfera, blizu smo cilja. Iskreno mislim da možemo,a i ranije sam rekao da je verujem u mladost. Još ćemo malo da vidimo da li neke stvari možemo da popravimo. Nije nam cilj da dobijemo dva seta, nego da idemo na pobedu. Svesni smo da će ovde biti teže, oni će imati punu podršku sa tribina, kao i mi u Novom Sadu.

Možda su favoriti na svom terenu, ali to ništa ne znači, mi smo to već dokazali. Nije jednostavno braniti neki rezultat, ali samo ne smemo da se opustimo. Mislim da će biti jako važan prvi set, oni će krenuti na sve ili ništa, a naše je da tu probamo da ih smirimo već na startu.
", rekao je Milan Katić.

Meč počinje od 18 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ne propustite