Trener šampionske Vojvodine: ''Novi Sad odbojkaški grad''

Autor: Beta Beta
sreda 26.04.2017.
19:58
Izvor: Beta

Trener odbojkaša Vojvodine Nedžad Osmankač rekao je danas da publika vodila njegovu ekipu do titule šampiona države i istakao da je Novi Sad i dalje odbojkaški grad.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Odbojkaši Vojvodine osvojili su danas titulu prvaka Srbije pošto su u Novom Sadu pobedili Crvenu zvezdu sa 3:2 (19:25, 25:23, 21:25, 25:19, 15:9) u petoj, odlučujućoj utakmici finala plej-ofa Super lige Srbije.

"Dvorana je bila prepuna kao nekada i publika nas je nosila do pehara. Bilo je malo više grešaka, ali to je normalno s obzirom na mladost. Junački su sve izdržali i pokazali da je Novi Sad i dalje odbojkaški grad. Presrećan sam. Ovo je zajednička titula svih u klubu i gradu", rekao je Osmankač.

Vojvodina je osvojila 14. titulu prvaka države, prvu od 2007, i sada ima jedan trofej više od Zvezde.

"Teško je bilo šta reći posle pet mečeva. Sve je stalo ne samo u jedan meč, već u jednu loptu. Samo mi znamo koliko je bilo teško ostvariti ovakav uspeh, jer su svi već videli Zvezdu na tronu. Presrećan sam, jer smo zaslužili ovo slavlje", rekao je kapiten Vojvodine Čedomir Stanković.

-- --

Primač Vojvodine David Mehić
naveo je da je njegova ekipa bila najbolja kada je to bilo najpotrebnije.

"Izgledalo je kao da smo igrali iz inata, jer bilo je mnogo onih koji su nas osporavali zbog naše mladosti i neiskustva. Pokazali smo da možemo da odigramo najbolje kada je najvažnije i da se posle 10 godina ponovo radujemo tituli u Novom Sadu", rekao je Mehić, najbolji igrač pete utakmice finalne serije.

Trener Zvezde Dragan Kobiljski rekao je da je Vojvodina zasluženo slavila, ali da ne bi bilo nezasluženo i da je njegov tim pobedio.

"Imamo za čim da žalimo, ali krećemo u novu sezonu sa novim ciljevima. Čestitke Vojvodini, igračima i stručnom štabu na osvojenom peharu", rekao je Kobiljski.

Novosadski crveno-beli su, takodje, prekinuli seriju Zvezde od pet uzastopnih trofeja.

"Čestitam Vojvodini na zasluženo osvojenom trofeju, ali i svim igračima Crvene zvezde na fantastičnoj borbi. Imali smo svoje šanse za kojima moramo da žalimo, a ovim novim klincima u klubu želim mnogo uspeha u narednoj sezoni", rekao je Munćan.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Wednesday, 26.04.2017
20:03

Cestitke Vojvodini na pobedi, zaista napeta finalna serija i odlicna igra obe ekipe.