Terzić: "Zadovoljni smo celim Gran prijem"

Autor: Beta Beta
nedelja 06.08.2017.
15:58
Izvor: Beta

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić rekao je danas da je zadovoljan kako je njegova ekipa odigrala ovogodišnji Gran pri i dodao da mu je drago što je nastavljen niz osvajanja medalja na velikim takmičenjima.

Beta/FIVB/Ds
Beta/FIVB/Ds

Povezane vesti

Srbija je juče u polufinalu finalnog turnira Gran Prija u Nandjingu izgubila od Brazila, a danas je u borbi za bronzu slavila protiv Kine sa 3:1, po setovima 25:22, 20:25, 25:23, 25:21.

"Pre svega, četitke devojkama na još jednoj medalji, veoma vrednoj medalji sa velikog takmičenja. Mi moramo da budemo zadovoljni kako smo odigrali ceo Gran pri. Nažalost, neke utakmice nismo odigrali dobro, tu polufinalnu, ali kad se pogleda ceo Gran pri zaista smo igrali dobro. Izgubili smo samo tri utakmice, tako da sa celim turnirom možemo da budemo zadovoljni", rekao je Terzić, prenosi Odbojkaški savez Srbije.

"Razlika između jučerašnje i današnje utakmice je bila samo u jednoj stvari, a to je što su energija i motiv bili daleko veći nego juče. Motiv je, naravno, postojao i juče, ali je ta energija je bila mnogo više prisutna i to se videlo na terenu. Uprkos nekim greškama koje smo pravili uspeli smo to da nadomestimo mnogo boljom odbranom nego juče", rekao je Terzić.

"Nastavlja se niz medalja koje ove devojke osvajaju i ja sam ubeđen da ćemo za Evropsko prvenstvo biti bolji i da ćemo tamo pokazati mnogo bolju igru nego što je to ovde bio slučaj", dodao je selektor Srbije.

Reprezentaciju Srbije je do pobede protiv Kine predvodila Tijana Bošković sa 31 poenom.

"Presrećna sam što smo osvojili bronzanu medalju na ovogodišnjem Gran priju, prvenstveno zbog toga što smo nakon jučerašnjeg poraza od Brazila koji nije bilo ni malo lak uspeli da se podignemo i odigramo najbolje što možemo. Stvarno sam ponosna na sve nas. Ostavile smo srce na terenu, igrali smo sa 100 odsto snage celu utakmicu. Mislim da smo zaslužile sve ovo", rekla je Boškovićeva.

Dvocifren učinak imale su i Brankica Mihajlović (18 poena) i Jovana Stevanović (11).

"Bilo je teže vratiti posle jučerašnjeg poraza, ali pokazali smo da smo tim i da smo veliki. Zadovoljni smo medaljom, iako smo očekivali finale. Ovo je moja prva medalja na Gran priju i lep je osećaj", rekla je Stevanovićeva.

Srbiji je ovo treća bronzana medalja na Gran priju, posle odličja koje je osvojila 2011. i 2013. godine.

"Svaka medalja je vredna i bitna. Ovaj tim je imao želju da se nadje u finalu, ali drago mi je što smo nakon jučerašnjeg poraza povratile snagu i na pravi način pokazale duh i borbenost ove ekipe", rekla je Brankica Mihajlović.

Ne propustite