Terzić: "Umemo da igramo protiv Kine"

Autor: Beta Beta
petak 21.08.2015.
12:11
Izvor: Beta

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije rekao je da očekuje pobedu protiv Kineskinja u prvom kolu.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić ocenio je danas da njegova ekipa "ume da igra" protiv Kine i dodao da će imati veliki motiv da Super kup u Japanu počne pobedom.

"Prve dve utakmice igramo sa reprezentacijama Kine i SAD, koje slove za najveće favorite na ovom takmičenju. Kina je vicešampion sveta, ali ekipa protiv koje mi igramo dobro", rekao je Terzić, prenosi Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkašice Srbije sutra od 8.00 po srednjoevropskom vremenu utakmicom protiv Kine počinju takmičenje na Svetskom kupu u Japanu, koji je ujedno i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

"U poslednje vreme nismo igrali utakmice, tako da ne znamo našu pravu snagu, ali sigurno ćemo imati veliki motiv da napravimo dobar rezultat protiv Kine. Videćemo koliko ćemo uspeti u tome", rekao je Terzić.

On je naveo da Srbija na Svetskom kupu ima svoje adute, kao što su servis i blok.

"Na celom turniru i na ovom meču, mi imamo svoje adute, ali da bismo dobili utakmice protiv protivnika kao što su Kina i SAD moramo da im se približimo u segmentima u kojima su bolji od nas, pre svega u odbrani i zaštiti polja. Ako to uspemo, onda imamo šansu, jer u ostalim elementima nismo inferiorni", naveo je Terzić.

Svetski kup u Japanu biće održan od 22. avgusta do 6. septembra, a taj turnir je ujedno i prvi kvalifikacioni za plasman na Igre u Riju sledeće godine.

Odbojkašice Srbije će u prvoj rundi igrati u Macumotou, a rivali će im biti Kina, SAD, Peru, Alžir i Koreja. U drugoj rundi, Srbija će igrati u Sendaiju sa Dominikanskom Republikom, Rusijom i Japanom, a u trećoj u Komakiju sa Kubom, Kenijom i Argentinom.

Na Svetskom kupu će igrati 12 reprezentacija, a plasman na Olimpijske igre izboriće dve prvoplasirane selekcije.

Ne propustite