Terzić: ''Protiv Ruskinja mora pametnije!''

Autor: Beta Beta
subota 04.10.2014.
21:41
Izvor: Beta

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da se nada da će njegova ekipa izvući pouke iz današnjeg poraza od selekcije SAD na Svetskom prvenstvu i da će u predstojećem meču protiv Rusije odigrati mnogo pametnije.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Odbojkašice Srbije izgubile su u Veroni od SAD sa 0:3 u setovima (22:25, 20:25, 22:25), u utakmici trećeg kola Grupe F na Svetskom prvenstvu u Italiji.

"Nažalost, kada se u utakmicu uđe sa zaista velikim motivom a ne hladne glave, onda to izgleda ovako na terenu. Ovaj poraz nema preterano veliki značaj, sutrašnja utakmica protiv Rusije je važnija. Nadam se da ćemo svi izvući pouke iz ovog meča i odigrati mnogo pametnije, sa istim motivom i istom energijom", rekao je Terzić.

Odbojkašice su pretrpele drugi poraz, uz četiri pobede, dok su Amerikanke ostvarile petu uzastopnu pobedu i obezbedile plasman u treću fazu. Srbija sutra od 17 časova igra protiv Rusije i potrebna joj je pobeda za plasman u treću fazu takmičenja.

"Skoro ništa od dogovorenog nismo uradili vezano za taktiku, pre svega blokiranja protivnika. SAD igra brzo, ali u pojedinim fazama prosto, a mi nismo uspeli da povežemo nekoliko njihovih napada i namestimo blok i odbranu. Videlo se da su naše igračice tokom celog meča bile stegnute, pravile su veliki broj grešaka", rekao je on.

Terzić je istakao da njegova ekipa u završnici setova nije imala napad i da je takva igra protiv ekipe kao što je SAD "samoubistvo, što se videlo po rezultatu".

"Videlo se da svaka igračica hoće da pruži maksimum i onda je dolazilo do grešaka, nismo radili ono što radimo na treningu a onda smo pokušavali da uradimo jače od toga, što uvek vodi u grešku i poraz. Završnice prvog i drugog seta praktično nismo igrali", rekao je selektor Srbije.

On je dodao da protiv Rusije neće biti laka utakmica, ali da takve ekipe "više leže" Srbiji.

"Mojim igračicama ovo nije prvo veliko takmičenje, sigurno da mogu psihički da se spreme za sutra. Biće to drugačija utakmica, Rusija igra drugačiju odbojku u odnosu na SAD, ali to nije ništa lakše. Ne igraju brzo, ali imaju fantastične, najjače napadače na svetu i biće teško zaustaviti ih", rekao je Terzić.


Ne propustite