Terzić pred SP: ''Na pobedu u svakoj utakmici!''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 15.09.2014.
20:14
Izvor: Beta

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić ocenio je danas da najmanje 10 ekipa pretenduje na medalje na predstojećem Svetskom prvenstvu u Italiji i da je teško reći da li je njegov tim u najužem krugu.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Na Svetskom prvenstvu u Italiji, od 23. septembra do 12. oktobra, odbojkašice Srbije će igrati u Grupi B u Trstu sa Brazilom, Turskom, Kanadom, Kamerunom i Bugarskom.

"Ambicije su da pobedimo u svakoj utakmici i sve ćemo učiniti da tako bude. Postoji bar 10 ekipa koje pretenduju na medalje i teško je reći da li smo u najužem krugu. Ima 10 ekipa koje su skoro podjednakog kvaliteta, odlučivaće nijanse. Ekipe koje ne budu odustajale ni za jedan poen imaće najveće šanse da prodju u završnicu", rekao je Terzić.

Prva utakmica na programu je 23. septembra protiv Turske od 17 časova, u drugom kolu, dan kasnije, Srbija će igrati protiv Bugarske od 20 časova, a u trećem kolu, 25. septembra, protiv Kameruna od 17 šasova.

Posle slobodnog dana, Srbija će u četvrtom kolu, 27. septembra igrati protiv Kanade od 17 časova, a u poslednjem kolu, dan kasnije od 20 časova protiv Brazila. Plasman u drugu fazu takmičenja izboriće po četiri najuspešnije selekcije iz svake grupe.

Terzić će sutra pre podne saopštiti konačan spisak igračica za Svetsko prvenstvo.

"Dobra je situacija u ekipi, sve igračice su zdrave, nemamo problema, a što se tiče treninga, konkurencija je ove godine možda jača nego prethodnih godina. Treninzi su na visokom nivou, posle Gran prija i to daje pozitivnu atmosferu i razmišljanje da možemo dobro da odigramo na Svetskom prvenstvu. Ostalo je da popravimo neke sitnice kako bismo doveli igru na najviši nivo", rekao je Terzić.

"Prve utakmice su najteže i veoma važne, ali s druge strane, ništa nije završeno ako se izgube. Nema pravila, ali više volim da na početku igramo jake utakmice, to je pravi način da se udje na pravi način u takmičenje. Postepeno dizanje forme može da bude mač sa dve oštrice", dodao je selektor Srbije.

Odbojkašice Srbije će u sredu otputovati u Maribor, gde će igrati pripremne utakmice sa Hrvatskom i Dominikanskom Republikom.


Ne propustite