Terzić: "Odbrana mora da bude na ekstra visokom nivou"

Autor: Beta Beta
subota 04.10.2014.
00:50
Izvor: Beta

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je da će njegove izabranice morati da pariraju Americi u odbrambenim zadacima ukoliko žele trijumf.

cev.lu
cev.lu

Povezane vesti

Selektor reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da su njegove odbojkašice zdrave i spremne za važan duel sa ekipom SAD na Svetskom prvenstvu u Italiji.

"Devojke su zdrave i spremne, to je ono što je najvažnije i čekamo utakmicu. Ako smo mi u napadačkom smislu dobri, približno isti kao oni, moramo da im se približimo u odbrani, da bismo igrali sa njima. Odbrana je element koji zavisi od želje, a tek onda od tehnike i taktike tako da se nadam da ćemo u tom elementu biti bar u istom nivou sa njima", rekao je Terzić u Veroni.

Srbija će u subotu od 17.00 igrati protiv SAD, pretposlednju utakmicu Grupe F druge faze Svetskog prvenstva.

"Amerikanke ne igraju preterano kombinatorno, vrlo dobro se zna šta se igra, ali je to praktično dovedeno do savršenstva. Odbrana mora da bude na ekstra visokom nivou da bismo ušli u neku egal igru sa njima", kazao je Terzić.

Kapiten reprezentacije Srbije Maja Ognjenović rekla je da njena ekipa može da parira američkom timu.

"Ne vidim razlog zašto ne bismo mogle da im pariramo. Tražićemo šansu putem jakog servisa jer onda neće moći da igraju toliko brzo i kombinatorno, kako igraju kada je idealan prijem. Možemo do pobede, došao je trenutak kada je biti ili ne biti, želja i motiv ima na pretek, to nije sporno", rekla je Ognjenovićeva.

Srednji bloker Nataša Krsmanović navela je da očekuje da se održi dobra atmosfera u srpskom timu.

"Očekujem da nastavimo da se borimo, kao što smo i do sada radile. Amerikanke su trenutno u boljoj formi od Ruskinja, igraju brzo i dobro, sigurne su, pune želje. Možemo da im pariramo, pre svega da dovedemo naš servis na visok nivo, pa da ih zatvorimo blokom", istakla je Nataša Krsmanović.

Milena Rašić je rekla da je reprezentaciji Srbije dobro došao dan pauze na takmičenju.

"Prijao nam je slobodan dan posle dva nimalo laka meča sa Holandijom i Kazahstanom. Čeka nas SAD, ekipa koja je glavni favorit na Svetskom prvenstvu i naravno da će biti teško. Trudićemo se da se spremimo što bolje možemo i daćemo sve od sebe", rekla je Rašićeva.

Ne propustite