Terzić: "Obavili smo fenomenalan posao"

Autor: Beta Beta
nedelja 06.09.2015.
13:00
Izvor: Beta

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da je njegova ekipa na Svetskom kupu u Japanu odigrala sjajno i obavila fenomenalan posao pošto je izborila plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

worldcup.2015.women.fivb.com
worldcup.2015.women.fivb.com

Povezane vesti

Odbojkašice Srbije plasirale su se na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru pošto su jutros u Komakiju u utakmici poslednjeg, 11. kola na Svetskom kupu, pobedile Argentinu sa 3:2.

"Znali smo i pre početka utakmice da će biti teško. Bilo je očekivano da ne odigramo kvalitetnu utakmicu, igrali smo protiv slabijeg protivnika koji je za nivo ispod nas, meč koji nama znači sve, a njima praktično ništa. Te utakmice je teško igrati, videlo se da nismo opušteni, da smo praktično na silu igrali"
, rekao je Terzić posle utakmice.

To je bila 10. uzastopna pobeda srpskih odbojkašica, posle poraza u prvom kolu od Kine.

"Mnogo lakih lopti nismo uspeli ne da realizujemo, nego da odradimo tehnički kako treba jer smo bili stegnuti u terenu. Ali, kada se završi ovakvo takmičenje gleda se kompletan utisak, a mi smo obavili fenomenalan posao, ne samo što se tiče rezultata nego i igre. Zaista smo igrali veoma dobro, to svima treba da ostane u glavi. Pokušaćemo da zadržimo ovaj nivo igre i za poslednje takmčenje koje nas očekuje, Evropsko prvenstvo", rekao je Terzić.

Selektor je dodao da će ekipa sada malo da se raduje plasmanu na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, a zatim će početi da se priprema za Evropsko prvenstvo.

Kapiten reprezentacije Srbije Maja Ognjenović rekla je da je njena ekipa igrala stegnuto protiv Argentine zbog velikog uloga koji je nosila utakmica.

"Bilo je stegnuto i od straha smo pravile smo greške jer smo znale da današnja utakmica mora da se pobedi, jer nas pobeda vodi direktno u Rio. Srećni smo što smo to uspeli, nisam sigurna koliko je to bilo očekivano pre dolaska u Japan. Znali smo da smo ekipa koja pripada samom vrhu da smo među tri najbolje. Nadali smo se plasmanu, ali je malo ko to očekivao", rekla je ona.

Ognjenović je navela da je njena ekipa tokom celog turnira podjednako poštovala svakog protivnika i da je zadovoljna sa 10 vezanih pobeda na Svetskom kupu.

"Argentinke su danas igrale rasterećenije i slobodnije od nas i u tome je bio ključ što su uspele da se vrate od 0:2. Svi naši elementi igre danas nisu bili kao u prethodnim utakmicama, nismo igrale kao što znamo. Drago mi je što smo vezale 10 pobeda, odavno se nije desilo da naša igra u većini utakmica bude na visokom nivou, većinu stvari smo obavile kako treba i to nas raduje pred Evropsko prvenstvo. Nadam se da ćemo uspeti da se odmorimo, malo i proslavimo i onda da se vratimo obavezama"
, rekla je Ognjenović.

Ne propustite