Terzić: ''Nije lako preokrenuti protiv Rusije''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 31.08.2015.
15:08
Izvor: Beta

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić pohvalio je današnju igru i odlučnost svojih izabranica, koje su posle preokreta savladale Rusiju sa 3:2 u setovima u drugoj utakmici Grupe A druge faze Svetskog kupa u Japanu.

BETA/BETAPHOTO/FIVB/EV
BETA/BETAPHOTO/FIVB/EV

Povezane vesti

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas posle preokreta Rusiju sa 3:2, u setovima 22:25, 22:25, 25:14, 25:23 i 15:12.

"Čestitam devojkama na pobedi i velikom prekretu... Pobediti Rusiju posle 0:2 i osvajanjem tri seta uzastopno nije bilo nimalo lako", rekao je Terzić, a prenosi Odbojkaški savez Srbije.

"Utakmica je bila malo čudna, jer smo u svim setovima vodili od početka pa do samog kraja... U prvom i drugom setu nam je nedostajalo hrabrosti, pa su oni otišli na drugu stranu.

Ipak, kada smo izgubili drugi set i kada je postalo jasno da smo blizu poraza, one su zaigrale dosta opuštenije. To je automatski ostavilo traga na rezultat. Odigrali smo veoma dobro, pre svega taktički, a igrački je prijem mogao da bude malo bolji",
rekao je Terzić.

Ovim trijumfom izabranice Zorana Terzića zadržale su šanse za jednu od prve dve pozicije i plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Srpske odbojkašice sutra će od 12.10 po srednjeevropskom vremenu sastati sa Japanom.

"Sutra nas očekuje isto teška utakmica, možda čak i teža. Nadam se da će devojke biti odmorne za taj meč i da ćemo moći da odigramo na visokom nivou, a ako bude tako treba očekivati još jednu pobedu", zaključio je Terzić.

Srbija se nalazi na trećem mestu sa 16 bodova, dva manje od Rusije i tri manje od Sjedinjenih Američkih Država.

Ne propustite