Terzić: "Nije bitan protivnik u četvrfinalu, bitno je kako mi igramo"

Autor: Beta Beta
nedelja 24.09.2017.
23:15
Izvor: Beta

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić rekao je da je zadovoljan posle tri pobede na Evropskom prvenstvu i dodao da nije važno ko će biti protivnik Srbije u četvrfinalu, već da je važno kako će njegova ekipa igrati.

Beta/FIVB/Ds
Beta/FIVB/Ds

Povezane vesti

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je i treću pobedu na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je danas u Gendži bila bolja od selekcije Belgije sa 3:1 u setovima (24:26, 25:20, 25:22, 25: 21).

"Zadovoljni smo posle tri pobede i sada ostaje da pametno iskoristimo ova tri dana do četvrfinala. Čekamo protivnika, ne znamo ko će to biti, ali nije ni preterano bitno, bitno je kako mi igramo", rekao je Terzić.

Izabranice Zorana Terzića su još juče obezbedile plasman u četvrtfinale šampionata Evrope, a danas su osvojile i deveti bod i samo potvrdile prvo mesto u Grupi D.

Srbija će meč četvrtfinala EP igrati u četvrtak, 28. septembra, u Bakuu protiv pobednika meča osmine finala u kojem će se sastati drugoplasirani tim iz Grupe B i trećeplasirani iz Grupe D.

"Pokazalo se i danas da kada igramo sa motivom i kada igramo nešto što znamo da igramo, da nije bitno ko je na terenu, da možemo da pobedimo bilo koga... Ekipa koja je igrala prve dve utakmice danas je odigrala prva dva seta i posle toga toga su šansu dobile druge igračice i one su tu šansu dosta dobro iskoristile i pokazale da u nastavku takmičenja možemo da računamo na njih", rekao je Terzić.

U redovima Srbije dobru partiju pružila je Ana Bjelica, koja je utakmicu završila sa 13 poena.

"Velika pobeda, obzirom da smo pečatirali to prvo mesto u grupi koje nas vodi direktno u četvrfinale. Odradili smo veliki posao, muški smo odigrali utakmicu, iako smo znali pre toga da smo u četvrfinalu. Skupili smo snage i motivacije. Nadam se da ćemo ovako nastaviti dalje", rekla je Bjelica.

Ne propustite