Terzić: "Meč protiv Holandije mnogo odlučuje"

Autor: Beta Beta
utorak 30.09.2014.
16:10
Izvor: Beta

Govoreći o predstojećem duelu sa Holandijom, selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić istakao je da taj susret ima ogroman značaj za dalji tok takmičenja na SP u Italiji.

cev.lu
cev.lu

Povezane vesti

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da predstojeći meč protiv Holandije na Svetskom prvenstvu može da bude odlučujući i da zbog toga njegova ekipa mora da uloži maksimum.

"To je ekipa koja igra vrlo dobro na ovom prvenstvu, ono što smo gledali je za svaki respekt. Igrali su veoma dobro protiv Rusije i SAD, izgubili su, ali bili vrlo blizu da naprave dobar rezultat. To je utakmica koja puno odlučuje i moraćemo da uložimo svoj maksimum da bismo došli do dobrog rezultata", rekao je Terzić.

Srbija sutra od 17.00 igra protiv Holandije prvi meč druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu u Italiji.

"Holandija igrački nije slabija od nas, to je reprezentacija sa mnogo dobrih pojedinaca, što je najbolje imaju dobru igru. Ostaje nam nada da ćemo odigrati bar na nivou one tri utakmice koje smo odigrali u našoj grupi. U tom slučaju imali bismo šanse za dobar rezultat", kazao je Terzić.

On je naveo da ga raduje dobra igra protiv selekcije Brazila i pored poraza u tom meču.

"To je utakmica koju je vrlo teško igrati, jer igrate protiv jedne od najboljih reprezentacija na svetu. S druge strane je lakše jer se nije strašno i ako se izgubi. Protiv Holandije će biti neka druga priča. Sigurno da svi očekujemo da možemo da dobijemo, biće malo drugačije što se tiče stresa u terenu, ali je možda i naša prednost to što imamo veći broj igračica koje su igrale velika takmičenja, iskustvo je na našoj strani", rekao je Terzić.

Ne propustite